“ТЕREM – Han Krum” zırhlı araç fabrikası işçileri, hak ettikleri maaşların ödenmesi ve iş imkanı sağlanmasını talep ederek, Sofya – Varna yolunu Tırgovişte yakınında bir saatliğine trafiğe kapattı. Fabrikada çalışan 168 işçi Aralık 2024 ve Ocak ayı maaşlarını bekliyor. Geçtiğimiz ocak ayında da, kasım ayında ödenmeyen maaşlar nedeniyle protesto düzenlenmişti.
Sendika temsilcilerine göre, sorun “holding düzeyindeki kötü yönetim ve Savunma Bakanlığı tarafından desteklenen kötü politikadan” kaynaklanmakta. KNSB sendikasından Georgi Bratanov, “Çelişki şu ki, bir sözleşme var, para var. Güvence altına alınan para var, ancak maaşlar için para yok,” sözlerini kullandı.
Protestocular hazırladıkları bildiri ile Savunma Bakanı ve “TEREM Holding” yönetimine, düzenli ücretlerini almak istediklerini ve fabrikanın geleceğinin ne olacağını bilmek istediklerini belirttiler.
BNR
Yazar
Bunu paylaş:
- Facebook üzerinde paylaş (Yeni pencerede açılır) Facebook
- X'te paylaş (Yeni pencerede açılır) X
- LinkedIn'de paylaş (Yeni pencerede açılır) LinkedIn
- Threads'te paylaş (Yeni pencerede açılır) Threads
- WhatsApp'ta paylaş (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
- Pinterest'te paylaş (Yeni pencerede açılır) Pinterest
- Telegram'da paylaş (Yeni pencerede açılır) Telegram

Turgut Özal ve Bulgaristan Türkleri: Bir Devlet Adamlığının Ötesinde, Bir Vefa Hikâyesi
Macaristan’da tarihi seçim: Sandıklar kapandı, katılım rekor kırdı
Bulgaristan’da oy satın alma operasyonlarında 1 milyon avro ele geçirildi
Yarım Kalmış Bir Hayatın Şiiri: Recep Küpçü’ye Dair
Partiya Veliciye
Fidan: Ankara’daki NATO Zirvesi Tarihi Bir Dönüm Noktası Olabilir
Erzincan Kemah’ta 4 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi