Bükreş’in programa dönüşü kısa vadede beklenmiyor
Romanya’nın ABD Vize Muafiyet Programı’na dahil olma sürecinin yakın zamanda tamamlanmasının zor olduğu değerlendiriliyor. ABD, Romanya’nın programa dahil edilmesine ilişkin önceki kararını Mayıs 2025’te geri çekmişti.
Romanya yeniden başvuru yapabilecek
ABD makamları, Romanya’nın gelecekte Vize Muafiyet Programı için yeniden başvurabileceğini belirtmişti. Program kapsamında yer alan ülkelerin vatandaşları, turistik veya ticari amaçlı 90 güne kadar seyahatlerde vize yerine elektronik seyahat izni kullanabiliyor.
Bükreş için süreç yeniden başlayacak
Romanya, 2025 başında programa dahil edilmesi kararı alınan ancak daha sonra bu karar geri çekilen ülkeler arasında yer aldı. Bu nedenle Bükreş’in ABD’ye vizesiz seyahat imkanına kavuşabilmesi için yeniden değerlendirme ve başvuru sürecinden geçmesi gerekiyor.
Kaynak: BTA
Yazar
Bunu paylaş:
- Facebook üzerinde paylaş (Yeni pencerede açılır) Facebook
- X'te paylaş (Yeni pencerede açılır) X
- LinkedIn'de paylaş (Yeni pencerede açılır) LinkedIn
- Threads'te paylaş (Yeni pencerede açılır) Threads
- WhatsApp'ta paylaş (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
- Pinterest'te paylaş (Yeni pencerede açılır) Pinterest
- Telegram'da paylaş (Yeni pencerede açılır) Telegram

Seul’de Orta Asya ülkeleriyle yeni iş birliği dönemi