Çevrimiçi portal lex.bg’ye göre, her geçen gün daha fazla avukat, Bulgar Baro Birliğine kayıtlı olmalarına rağmen, yabancı şirketlerde veya yabancı hukuk firmaları için uzaktan çalışmayı tercih ediyor, hatta bazıları ülke dışına göç edip, kalıcı olarak yerleşiyor. Bu avukatların sayısı hakkında resmi bilgi bulunmamaktadır, çünkü Baro Birliği’nden çıkma veya ülke dışında faaliyet gösterip göstermediklerini bildirmek zorunluluğu yok.
Yurt dışına yönelme nedenlerinin başında Bulgaristan’da avukatların gelirlerinin beklenenden düşük, yurt dışında ise oranların yüksek olması var. Aynı zamanda AB içindeki yasal rejimlerin birleştirilmesi ve mevzuatlar arasındaki farklılıkların ortadan kalkması, birliğe üye diğer ülkelerden personel sıkıntısı çeken yabancı hukuk firmalarını Bulgaristan’dan avukatların hizmetlerine yönelmeye teşvik etmektedir.
Bulgaristan’dan avukatlar için artı olan diğer bir nokta da çoğunun bir veya daha fazla Batı diline iyi derecede hakim olmasıdır.
BNR
Yazar
Bunu paylaş:
- Facebook üzerinde paylaş (Yeni pencerede açılır) Facebook
- X'te paylaş (Yeni pencerede açılır) X
- LinkedIn'de paylaş (Yeni pencerede açılır) LinkedIn
- Threads'te paylaş (Yeni pencerede açılır) Threads
- WhatsApp'ta paylaş (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
- Pinterest'te paylaş (Yeni pencerede açılır) Pinterest
- Telegram'da paylaş (Yeni pencerede açılır) Telegram

MEVLİD KANDİLİ: RAHMETİ ANLAMAK, İYİLİĞİ YAŞATMAK, GELECEĞE UMUT TAŞIMAKTIR
İvelin Mihaylov’dan dikkat çeken hamle: Türk kökenli cumhurbaşkanı yardımcısı adayı mı geliyor?
Bulgaristan Demokrasisi İçin Tarihî Eşik: Türk Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ne Anlama Gelir?
İvelin Mihaylov’un Cumhurbaşkanlığı Hamlesi: Türkler Bulgaristan Siyasetinin Yeni Anahtarı Mı Oluyor?
BULTÜRK ve Siyasi Değişim
Ege’de Türkiye’nin Stratejik Karşı Hamlesi
Bulgaristan’da 2027 asgari ücretinde uzlaşma çıkmadı
Kapıkule’de yaz dönüşü yoğunluğu: Kapitan Andreevo’da rekor araç trafiği
Bulgaristan Cumhurbaşkanı İliyana Yotova: Ulusal Güvenlik Konseyi’nin toplanması için gerekçe görmüyorum