Batı Balkan ülkelerinin geleceğinin AB ile bağlı olduğuna derinden inanıyoruz. Bu ülkeler olmadan Avrupa projesi tam olmayacak.
Başbakan Boyko Borisov bunu Davos’ta yapılan Dünya Ekonomi Forumu çerçevesinde düzenlenen ‘Batı Balkanlar’da Diplomasi İçin Diyalog’ görüşmesinde belirtti.
Başbakan Borisov, bölgede kilit önemi olan reformları katalize ettiğinden AB’nin genişleme politikasının sürdürülmesinin oldukça önemli olduğuna işaret etti. Borisov: Reformlar, Batı Balkanlar’ın modernleştirlip geliştirilmesi , AB’nin bu stratejik bölgesinin istikrara kavuşturulması için gereklidir. Bölgesel işbirliği ile ilgili ‘Mini Şengen’ oluşturulması planına gelince Bulgaristan Başbakanı, bu planın Avrupa entegrasyonunun bir alternatifi olmadığı, yalnız stratejik hedefe doğru bir araç olduğu açıklamasında bulundu.
BNR
Yazar
Bunu paylaş:
- Facebook üzerinde paylaş (Yeni pencerede açılır) Facebook
- X'te paylaş (Yeni pencerede açılır) X
- LinkedIn'de paylaş (Yeni pencerede açılır) LinkedIn
- Threads'te paylaş (Yeni pencerede açılır) Threads
- WhatsApp'ta paylaş (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
- Pinterest'te paylaş (Yeni pencerede açılır) Pinterest
- Telegram'da paylaş (Yeni pencerede açılır) Telegram

България на кръстопът: Време за смела системна промяна
Bulgaristan %100 paralel sayım sonuçlarına göre: Parlamento’ya 4 parti giriyor
Avrupa medyası nasıl yorumluyor?
Turgut Özal ve Bulgaristan Türkleri: Bir Devlet Adamlığının Ötesinde, Bir Vefa Hikâyesi
Macaristan’da tarihi seçim: Sandıklar kapandı, katılım rekor kırdı
Bulgaristan’da oy satın alma operasyonlarında 1 milyon avro ele geçirildi
Yarım Kalmış Bir Hayatın Şiiri: Recep Küpçü’ye Dair