Sergi 15-19 Eylül’de sanatseverlerle buluşacak

Türk ressam İsmail Acar’ın “İstanbul’dan Balkanlar’a: Bir Hafızanın İzleri” adlı kişisel sergisi, 15-19 Eylül 2026 tarihleri arasında Sofya’daki Vivacom Art Hall Oborişte 5’te ziyaretçilerini ağırlayacak.

İstanbul ve Balkanların ortak hafızası

Sergide, İstanbul ile Balkanlar arasında yüzyıllar boyunca oluşan kültürel etkileşimler çağdaş resim diliyle ele alınıyor. Acar’ın eserlerinde kaftanlar zarafet ve kimliği, miğferler mücadeleyi, laleler ise İstanbul’un estetik anlayışını simgeliyor. Mevlevî figürleri de aşk, teslimiyet ve manevi yolculuğu temsil ediyor.

30 yılı aşan sanat kariyeri

Otuz yılı aşkın sanat hayatında 60’tan fazla ülkede 200’ün üzerinde kişisel ve karma sergiye katılan Acar, çalışmalarında İstanbul ve Anadolu’nun kültürel hafızasına odaklanıyor. Sanatçının eserlerinde Ayasofya, Anadolu uygarlıkları, Osmanlı kültürü ve tasavvuf öne çıkan temalar arasında yer alıyor.

Sergi, İstanbul ile Balkanlar arasındaki tarihî ve kültürel bağları sanat aracılığıyla yeniden gündeme taşımayı amaçlıyor.

Kaynak: Kırcaalihaber

Yazar