Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te ülkenin en yaşlı Türkologlarından 82 yaşındaki Prof. Dr Elizbar Javalidze ve 86 yaşında olan Prof. Dr. Tsitsana Abuladze için “Türkologlara Saygı Gecesi” programı düzenlendi.
Gürcistan’da uzun yıllar Türkçenin öğretilmesine büyük ve önemli katkıları bulunan Türkologlara saygı göstermek ve Türkçe öğrenmek isteyen öğrencilerle tecrübelerini paylaşmaları amacıyla düzenlene etkinliğe Tiflis Yunus Emre Enstitüsü ev sahipliği yaptı.
Türkologların akademik geçmişleri, Türk dili ve tarihi üzerine yaptıkları araştırmalar, Osmanlı ve Gürcü tarihî belgeleri üzerine yaptıkları incelemeler ve ortaya koydukları eserlerin yanı sıra iki ülke halklarının birbirlerini daha yakından tanımaları amacıyla yürüttükleri çalışmalar, katılımcılarla paylaşıldı.
Türkiye Cumhuriyeti Tiflis Büyükelçiliği Müsteşarı Onur Sevim, Gürcistanlı Türkologlar, Türkoloji öğrencileri ve pek çok davetli katılımıyla düzenlenen program, plaket takdimiyle sona erdi.
Yazar
Bunu paylaş:
- Facebook'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) Facebook
- X'te paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) X
- Linkedln üzerinden paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) LinkedIn
- Threads'te paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) Threads
- WhatsApp'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
- Pinterest'te paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) Pinterest
- Telegram'da paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) Telegram

Etnik Kartın Gölgesinde Siyaset: Peevski Fenomeni ve Çatlayan Maske
GEÇMİŞİN GİZLİ STRATEJİSİ DAĞILMAK MI, YOKSA DERİNLEŞMEK Mİ?
Yokluk Gelmeden: Kıymeti Bilinmeyen Değerlerin Ağır Dersi
Türk Kahvesi: 500 Yıllık Küresel Marka Gücü
Geri Dönülmez Güven Kaybı: Halk, GERB’den Neden Vazgeçti?
Етническата карта като геополитически риск: защо езикът на Пеевски е опасен извън вътрешната политика
Bir Damla mı, Bir Okyanus mu?