Doha’dan İran’ın açıklamalarına tepki

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el-Ensari, İran’ın Katar’a yönelik misilleme saldırılarında yalnızca ABD üsleri ve askeri varlıklarının hedef alındığı yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi.

Ensari, İran saldırılarının sivil, ticari ve yerleşim alanlarını da etkilediğini belirterek, Katar’ın Birleşmiş Milletlere sunduğu resmi kayıtlara başvurulması gerektiğini ifade etti.

Saldırılarda yaralananlar oldu

Katar’ın BM’ye 1 Mart’ta gönderdiği mektupta, İran füzelerinin sivil ve yerleşim alanlarının üzerinden fırlatıldığı, saldırılarda 16 kişinin yaralandığı ve hasar meydana geldiği bildirildi.

20 Temmuz tarihli başka bir mektupta ise devam eden saldırılarda, aralarında bir çocuğun da bulunduğu 3 kişinin yaralandığı kaydedildi.

“Katar çatışmanın tarafı değil”

Ensari, Katar’ın çatışmanın tarafı olmadığını vurgulayarak ülke topraklarının ve sivil altyapının hedef alınmasının meşru karşılık olarak gösterilemeyeceğini söyledi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi ise daha önceki açıklamasında saldırılarda Katar’daki ABD üsleri ve varlıklarının hedef alındığını, sivillerin hedef alınmadığını savunmuştu.

Kaynak: AA

Yazar