Bulgaristan Cumhurbaşkanı İliyana Yotova, Avrupa Konseyi İnsan Hakları ve Hukukun Üstünlüğü Genel Direktörü Gianluca Esposito ile Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarının uygulanmasından sorumlu birim başkanı Frederik Dolt’u Cumhurbaşkanlığı’nda kabul etti.
Görüşmede, Bulgaristan’ın AİHM’in “OMO İlinden/Bulgaristan” davalarına ilişkin kararlarının uygulanmasına yönelik yürüttüğü çalışmalar ve Avrupa Konseyi ile sürdürülen iş birliği ele alındı. Taraflar, insan haklarının korunması ve hukukun üstünlüğünün güçlendirilmesine yönelik devam eden diyaloğun önemine vurgu yaptı.
Cumhurbaşkanı Yotova, Bulgaristan’ın örgütlenme özgürlüğünün güvence altına alınması amacıyla son yıllarda yasal ve kurumsal alanda önemli adımlar attığını belirterek, derneklerin kayıt süreçlerinin kolaylaştırılması için gerekli düzenlemelerin hayata geçirildiğini ifade etti. Ayrıca ülkesinin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarının uygulanması konusunda üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirmek için kararlılıkla çalıştığını söyledi.
Yotova, Bulgaristan’ın yürüttüğü reformlar doğrultusunda Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’nin denetim sürecinin yakın zamanda tamamlanmasını beklediklerini dile getirirken, teknik ve hukuki süreçlerin siyasi değerlendirmelerden bağımsız ele alınmasının önemine dikkat çekti.
Görüşme, Bulgaristan ile Avrupa Konseyi arasındaki yapıcı iş birliğinin sürdürülmesi ve insan hakları alanındaki ortak çalışmaların geliştirilmesine yönelik karşılıklı iyi niyet mesajlarıyla sona erdi.
Kaynak: BTA

Türkiye–İsrail Geriliminde Yeni Eşik: Suriye, Askerî Denge ve Sıcak Çatışma İhtimali
TUNA NEHRİ’NDE SU SEVİYELERİ YAKINDAN İZLENİYOR
Türk Dünyası Genç Sinemacılar Buluşması Ankara ve İstanbul’da Gerçekleştirilecek
BULTÜRK’ten Mevlid Kandili Mesajı
MEVLİD KANDİLİ: RAHMETİ ANLAMAK, İYİLİĞİ YAŞATMAK, GELECEĞE UMUT TAŞIMAKTIR
İvelin Mihaylov’dan dikkat çeken hamle: Türk kökenli cumhurbaşkanı yardımcısı adayı mı geliyor?
Bulgaristan Demokrasisi İçin Tarihî Eşik: Türk Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ne Anlama Gelir?
İvelin Mihaylov’un Cumhurbaşkanlığı Hamlesi: Türkler Bulgaristan Siyasetinin Yeni Anahtarı Mı Oluyor?
BULTÜRK ve Siyasi Değişim