Sofya’da Merkezi Analiz ve Pazarlama Merkezi tarafından hazırlanan ulusal temsilî bir kamuoyu araştırmasına göre, Bulgaristan’da 19 Nisan’da yapılacak erken parlamento seçimlerinde yaklaşık yüzde 68 oranında seçmenin oy kullanacağı tahmin ediliyor.
Araştırma 17–24 Şubat 2026 tarihleri arasında 1.010 yetişkin Bulgar vatandaşı arasında yüz yüze anket yöntemiyle gerçekleştirildi. Buna göre, seçmenlerin yaklaşık %35’i kime oy vereceğini belirlediğini ifade ederken, yaklaşık %33’ü ise oy kullanacağını fakat hangi partiye vereceğini henüz kararlaştırmadığını belirtti. Yaklaşık %14’ü oy kullanma konusunda kararsız, %17,5’i ise oy kullanmayacağını söyledi.
Araştırma sonuçlarına göre, önümüzdeki parlamento seçiminde beş siyasi oluşumun barajı aşarak meclise girmesi bekleniyor. Şu anki tahminlere göre bu partiler arasında Cumhurbaşkanı Rumen Radev’in partisi yaklaşık %33,7, GERB-SDS %18,9, “Продължаваме промяната-Демократична България” %13,2, “ДПС-Ново начало” %10,3 ve “Възраждане” %8,1’lik bir oy oranıyla temsil edilebilir.
Araştırma ayrıca, seçmenlerin yaklaşık yarısının seçimlerin ardından bir hükümet kurulacağına inandığını, yaklaşık %27’sinin ise bu konuda şüpheci olduğunu gösteriyor.
Kaynak: BTA (Bulgaristan Haber Ajansı)
Yazar
Bunu paylaş:
- Facebook üzerinde paylaş (Yeni pencerede açılır) Facebook
- X'te paylaş (Yeni pencerede açılır) X
- LinkedIn'de paylaş (Yeni pencerede açılır) LinkedIn
- Threads'te paylaş (Yeni pencerede açılır) Threads
- WhatsApp'ta paylaş (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
- Pinterest'te paylaş (Yeni pencerede açılır) Pinterest
- Telegram'da paylaş (Yeni pencerede açılır) Telegram

Türkiye–İsrail Geriliminde Yeni Eşik: Suriye, Askerî Denge ve Sıcak Çatışma İhtimali
TUNA NEHRİ’NDE SU SEVİYELERİ YAKINDAN İZLENİYOR
Türk Dünyası Genç Sinemacılar Buluşması Ankara ve İstanbul’da Gerçekleştirilecek
BULTÜRK’ten Mevlid Kandili Mesajı
MEVLİD KANDİLİ: RAHMETİ ANLAMAK, İYİLİĞİ YAŞATMAK, GELECEĞE UMUT TAŞIMAKTIR
İvelin Mihaylov’dan dikkat çeken hamle: Türk kökenli cumhurbaşkanı yardımcısı adayı mı geliyor?
Bulgaristan Demokrasisi İçin Tarihî Eşik: Türk Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ne Anlama Gelir?
İvelin Mihaylov’un Cumhurbaşkanlığı Hamlesi: Türkler Bulgaristan Siyasetinin Yeni Anahtarı Mı Oluyor?
BULTÜRK ve Siyasi Değişim