Sofya ve İstanbul arasında yüksek hızlı tren seferlerinin başlatılması, Bulgaristan ve Türkiye’deki demiryolu altyapısının modernizasyonunda kaydedilecek ilerleme ile gerçekleştirilecek bir önceliktir. Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Georgi Gvozdeykov ile Türkiye’nin yeni Bulgaristan Büyükelçisi Mehmet Sait Uyanık arasında yapılan görüşmede ortak görüş bu yöndeydi. Bakan Gvozdeykov, Filibe – Edirne demiryolu güzergâhının ilk olarak başlayabileceğini, çünkü Bulgaristan bölümündeki modernizasyonun en ileri düzeyde olduğunu belirtti.
Georgi Gvozdeykov ve Mehmet Sait Uyanık, Bulgaristan ile Türkiye arasında Yambol-Lesovo-Türkiye sınırı hattında ikinci demiryolu sınır geçidi çalışmalarının hızlandırılması gerektiğini vurguladı. Bu geçidin faaliyete geçmesi, mevcut Svilengrad – Kapakule demiryolu geçidindeki trafiği ciddi ölçüde hafifletebilir.
İkili, Bulgaristan ve Türkiye arasındaki hava bağlantısının yanı sıra yeni güzergâhların açılmasına yönelik fırsatları da ele aldı. Bulgaristan Ulaştırma Bakanı, “Bulgaristan’ın yakında Şengen’e kabul edilmesini bekliyoruz ve bu da Türk tarafını rahatlatacak, çünkü kargo Bulgaristan üzerinden Avrupa’ya daha hızlı geçecek” dedi.
Görüşmeler sırasında iki taraf, tüm ulaştırma modlarının tam potansiyelini kullanarak ikili işbirliğinin geliştirileceğini beyan etti.
Kırcaali Haber

Bultürk Derneği İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nde “Rumeli’ye Geçiş” Konferansı ve “Kırcaali Efsanesi” Belgesel Gösterimi Düzenlendi
Şehit Selçuk Gürdal Anadolu Lisesi Öğrencilerinden Derneğimize Ziyaret
Hakan Fidan, Türk Devletleri Teşkilatı Gayriresmi Toplantısı’nda Mevkidaşlarıyla Görüştü
İstanbul’da Türk Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları İftarı Düzenlendi
Karina Karaivanova’nın BNB Başkan Yardımcılığı Adaylığı Parlamento’ya Sunuldu
Smolyan Bölgesi’nde İki Yardımcı Vali Görevden Alındı
Mısır Dışişleri Bakanı Bölgesel Gelişmeleri Körfez ve Avrupa’daki Meslektaşlarıyla Görüştü
Sırbistan Cumhurbaşkanı Vučic: “Sırbistan’ı 2035’te Avrupa Birliği Üyesi Olarak Görüyorum”