Mısır Dışişleri Bakanı Badr Abdelati, Orta Doğu’daki gerginliklerin artması üzerine uluslararası çabaları güçlendirmek amacıyla Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, İtalya, Belçika ve Lüksemburg dışişleri bakanlarıyla telefon görüşmeleri gerçekleştirdi. Görüşmelerde bölgedeki son gelişmelerin müzakere ve diplomasi yoluyla çözülmesi, gerilimin azaltılması ve çatışmanın genişlemesinin önlenmesi için ortak adımların atılması gerekliliği vurgulandı.
Abdelati, askeri gerilimin yayılmasının bölgesel güvenlik ve istikrar üzerinde ciddi tehditler oluşturabileceğini belirterek, siyasi çözümlerin ve diyalog süreçlerinin önceliklendirilmesinin önemine dikkat çekti. Görüşmelerde ayrıca ortak koordinasyonun sürdürülmesi ve bölgedeki tansiyonun düşürülmesi hedefiyle işbirliğinin artırılması üzerinde duruldu.
Ayrıca Mısır dışişleri bakanının bölgesel çatışmaların ekonomik ve güvenlik sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu ve ülkeler arası yakın temasların devam edeceğini söylediği bildirildi.
Kaynak: BTA

Rubio: Yunanistan ABD için güçlü ve güvenilir bir NATO müttefiki
AB, Karadeniz’deki saldırıların ardından Bulgaristan ve Romanya’ya uydu verileri sağlıyor
Rusya’nın Sofya Büyükelçiliği: Saldırıya uğrayan iki gemi Rus ordusunun hedefleri arasında değildi
Bulgaristan stratejik tesisler için 10’dan fazla İHA karşıtı sistem alacak





