Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vučić, ülkesinin 2035 yılına kadar Avrupa Birliği’ne (AB) üye olmasını öngördüğünü söyledi. Vučić, yeni “Sırbistan 2030” ulusal strateji planını tanıtırken, bu hedefin ülkenin önümüzdeki yıllarda gerçekleştirmesi gereken reformların bir parçası olduğunu vurguladı.
Vučić, Sırbistan’ın ilerlemesine ve AB ile entegrasyonuna ilişkin hedeflerini açıklarken, önceliğin barış ve istikrarı korumak olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı, ülkenin askeri tarafsızlık ilkesini sürdürmeye devam edeceğini, aynı zamanda ekonomik ve teknolojik alanlarda ilerlemeyi hedeflediğini aktardı.
Strateji kapsamında Vučiç, 2030’a kadar ortalama maaş ve emekli aylıklarının artacağı projeksiyonları ile birlikte, inovasyon ve yapay zekâ gibi alanlarda Sırbistan’ın bölgedeki lider ülkelerden biri olmasını amaçladıklarını söyledi.
Kaynak: BTA
Yazar
Bunu paylaş:
- Facebook üzerinde paylaş (Yeni pencerede açılır) Facebook
- X'te paylaş (Yeni pencerede açılır) X
- LinkedIn'de paylaş (Yeni pencerede açılır) LinkedIn
- Threads'te paylaş (Yeni pencerede açılır) Threads
- WhatsApp'ta paylaş (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
- Pinterest'te paylaş (Yeni pencerede açılır) Pinterest
- Telegram'da paylaş (Yeni pencerede açılır) Telegram

BULTÜRK Derneği Tarafından “Türk Dünyasında Soykırımlar” Kitabının Tanıtımı ve Sergi Açılışı Gerçekleştirildi
Karadeniz’in Yeniden Küresel Rekabet Alanına Dönüşmesi ve Türk Dünyasına Jeopolitik Yansımaları
Sürgün Mağdurlarına Destek ve Soykırımla Bağlantılı Göçler Uluslararası Konferansı Gerçekleştirildi
Bir Milleti Yıkan Cehalet Değil, Aydın İhanetidir
Türk Adı: Hareketin, Göçün ve Medeniyet Yürüyüşünün Hikâyesi
Gökyüzünde Yazılan Yeni Güç: Türkiye’nin Dron Çağı