Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Azerbaycan’ın kültürel ve tarihi açıdan önemli şehirlerinden Şuşa ile kardeş şehir protokolü imzalamaya hazırlanıyor. Karar, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen uluslararası bir toplantı sırasında Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç tarafından duyuruldu.
Protokolün 19 Mayıs Salı günü imzalanması planlanırken, iki şehir arasında kültürel, sosyal ve ekonomik alanlarda iş birliğinin geliştirilmesi hedefleniyor. Şuşa’nın özellikle Karabağ bölgesindeki sembolik konumu ve Azerbaycan için taşıdığı kültürel önem, bu adımı daha da anlamlı kılıyor.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, yaptığı açıklamalarda Türk dünyasıyla yerel yönetimler düzeyindeki ilişkilerin güçlendirilmesine önem verdiklerini belirterek, bu tür kardeş şehir anlaşmalarının şehirler arası diplomasiye katkı sunduğunu ifade etti.
Trabzon’un daha önce Kırgızistan, Kazakistan ve Özbekistan’daki çeşitli şehirlerle de kardeş şehir protokolleri imzaladığı hatırlatılırken, Şuşa ile kurulacak yeni bağın Türk dünyasıyla olan ilişkileri daha da derinleştirmesi bekleniyor.
Yeni kardeş şehir ilişkisi kapsamında kültürel değişim programları, ortak etkinlikler ve yerel yönetim iş birliği projelerinin hayata geçirilmesi öngörülüyor. Bu adımın aynı zamanda Türkiye ile Azerbaycan arasındaki stratejik ve toplumsal bağları da güçlendirmesi bekleniyor.
Kaynak: TRT Haber

Denizli’de Feci Kaza: Yolcu Otobüsü Alev Aldı, 8 Kişi Hayatını Kaybetti
Azerbaycan Bağımsızlık Günü Ankara’da Kutlandı
Trabzon ile Şuşa Kardeş Şehir Oluyor
Türkiye’den Uzay Teknolojilerinde Türk Devletleriyle Ortaklık Adımı
ABD’li Kuruluştan Türk Devletleri Teşkilatı’na Övgü