Batı Balkanlar turunun programı hazırlanıyor
Avrupa Komisyonu, Başkan Ursula von der Leyen’in bu yıl gerçekleştirmesi planlanan Batı Balkanlar turunda Sırbistan’a yer verip vermeyeceğini henüz doğrulamadı. Komisyon sözcüsü, ziyaret programının halen hazırlandığını açıkladı.
Mladić’in cenazesi gündemde
Açıklama, Bosnalı Sırp savaş suçlusu Ratko Mladić’in cenazesiyle ilgili sorular üzerine geldi. Komisyon sözcüsü, Sırbistan’ın cenaze sürecine ilişkin kendi kararlarını verebileceğini ancak savaş suçlularının yüceltilmesinin ve soykırımın inkârının Avrupa değerleriyle bağdaşmadığını söyledi.
AB’den Sırbistan’a mesaj
Avrupa Dış Eylem Servisi de Mladić’in yüceltilmesi ve soykırımın inkârının AB’de veya üyelik hedefleyen ülkelerde yeri olmadığını belirtti. Komisyon, Sırp makamlarına bu konudaki tutumun daha önce açık şekilde iletildiğini bildirdi.
Kaynak: BTA

Karadeniz’de Güvenlik Endişesi Büyüyor: Bulgaristan’dan Ortak Önlem Çağrısı
Bulgaristan’da Bazı Gıda Ürünlerinin Fiyatları Yüzde 100’den Fazla Arttı
Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda 37 Kilometrelik TIR Kuyruğu: Şoförler Çözüm Bekliyor
Rumen Radev’den Amerikalı İş İnsanlarına Bulgaristan’a Yatırım Çağrısı
Bulgaristan Açıklarında İki Ticari Gemi Daha İHA Saldırısına Uğradı
🇹🇷 Ankara’nın Başkent Oluşunun 103. Yıl Dönümü Kutlu Olsun!
Bulgaristan’ın Geleceği İçin Adalet, Eşitlik Ve Birlik
36 Yıllık Siyasi Tecrübeden Çıkarılacak Ders: Bize İsmi Türk Olan Değil, Adaleti Uygulayan Siyaset Lazım!
КАКВО ВИДЯХМЕ НИЕ В ДУМИТЕ НА ИЛИЯНА ЙОТОВА?





