Razgrad Valisi Aylin Başeva, Türkiye Cumhuriyeti Burgaz Başkonsolosu Tolga Orkun’u makamında kabul etti. Görüşmede, Türkiye ile Bulgaristan arasındaki dostane ilişkilerin yanı sıra bölgesel iş birliği olanakları ele alındı.
Taraflar, ekonomik, kültürel ve eğitim alanlarında mevcut iş birliğinin geliştirilmesine yönelik fikir alışverişinde bulunurken, iki ülke arasındaki güçlü bağların yerel düzeyde de desteklenmesinin önemine dikkat çekti.
Görüşmede ayrıca Razgrad bölgesinin ekonomik potansiyeli, yatırım imkanları ve Türkiye ile yürütülebilecek ortak projeler değerlendirildi. Kültürel etkinlikler ve toplumlar arası ilişkilerin güçlendirilmesine yönelik çalışmaların da gündeme geldiği belirtildi.
Vali Başeva, Türkiye ile Bulgaristan arasındaki iyi komşuluk ilişkilerinin bölgesel istikrara katkı sağladığını ifade ederken, Başkonsolos Orkun da iki ülke arasındaki iş birliğinin her alanda geliştirilmesine yönelik desteğin süreceğini vurguladı.
Gerçekleşen görüşme, son dönemde Türkiye ile Bulgaristan arasında artan diplomatik temasların yerel yönetimler düzeyindeki yansımalarından biri olarak değerlendirilirken, iki taraf da karşılıklı diyaloğun sürdürülmesi konusunda ortak irade ortaya koydu.
Kaynak: Kırcaalihaber
Yazar
Bunu paylaş:
- Facebook üzerinde paylaş (Yeni pencerede açılır) Facebook
- X'te paylaş (Yeni pencerede açılır) X
- LinkedIn'de paylaş (Yeni pencerede açılır) LinkedIn
- Threads'te paylaş (Yeni pencerede açılır) Threads
- WhatsApp'ta paylaş (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
- Pinterest'te paylaş (Yeni pencerede açılır) Pinterest
- Telegram'da paylaş (Yeni pencerede açılır) Telegram

26 Ağustos: Malazgirt’ten Büyük Taarruz’a Uzanan Zafer Yolu
Türkiye–İsrail Geriliminde Yeni Eşik: Suriye, Askerî Denge ve Sıcak Çatışma İhtimali
TUNA NEHRİ’NDE SU SEVİYELERİ YAKINDAN İZLENİYOR
Türk Dünyası Genç Sinemacılar Buluşması Ankara ve İstanbul’da Gerçekleştirilecek
BULTÜRK’ten Mevlid Kandili Mesajı
MEVLİD KANDİLİ: RAHMETİ ANLAMAK, İYİLİĞİ YAŞATMAK, GELECEĞE UMUT TAŞIMAKTIR
İvelin Mihaylov’dan dikkat çeken hamle: Türk kökenli cumhurbaşkanı yardımcısı adayı mı geliyor?
Bulgaristan Demokrasisi İçin Tarihî Eşik: Türk Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ne Anlama Gelir?
İvelin Mihaylov’un Cumhurbaşkanlığı Hamlesi: Türkler Bulgaristan Siyasetinin Yeni Anahtarı Mı Oluyor?