Bulgaristan Başbakanı Rumen Radev, ülkede artan yaşam maliyetleri ve son dönemde etkisini artıran doğal afet risklerine karşı hükümetin yeni önlemler hazırladığını açıkladı. Bakanlar Kurulu toplantısında konuşan Radev, vatandaşların özellikle temel gıda ve hizmet fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle ciddi ekonomik baskı altında olduğunu belirtti.
Hükümetin önceliğinin piyasadaki fiyat hareketlerini daha sıkı denetlemek olduğunu ifade eden Radev, ilgili kurumlara denetimlerin artırılması yönünde talimat verildiğini söyledi. Özellikle temel tüketim ürünlerinde fırsatçılığın önüne geçilmesi ve vatandaşların korunması amacıyla yeni mekanizmalar üzerinde çalışıldığı bildirildi.
Toplantıda doğal afet riskleri de gündemin önemli başlıklarından biri oldu. Son yıllarda Avrupa genelinde artan sel, orman yangını ve aşırı hava olaylarının Bulgaristan için de ciddi tehdit oluşturduğunu vurgulayan Başbakan, afet yönetimi ve erken uyarı sistemlerinin güçlendirilmesi gerektiğini dile getirdi.
Hükümetin, yerel yönetimlerle koordinasyon içinde çalışarak riskli bölgelerde önleyici altyapı projelerine hız vermeyi planladığı açıklandı. Ayrıca afet durumlarında hızlı müdahale kapasitesinin artırılması için yeni ekipman ve kaynak desteği sağlanacağı ifade edildi.
Radev, devlet kurumlarının hem ekonomik istikrarın korunması hem de vatandaşların güvenliği konusunda eş zamanlı hareket etmesi gerektiğini belirterek, “Toplumun karşı karşıya olduğu sorunlara hızlı ve etkili çözümler üretmek zorundayız” dedi.
Kaynak: Kırcaalihaber

Karadeniz’de Güvenlik Endişesi Büyüyor: Bulgaristan’dan Ortak Önlem Çağrısı
Bulgaristan’da Bazı Gıda Ürünlerinin Fiyatları Yüzde 100’den Fazla Arttı
Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda 37 Kilometrelik TIR Kuyruğu: Şoförler Çözüm Bekliyor
Rumen Radev’den Amerikalı İş İnsanlarına Bulgaristan’a Yatırım Çağrısı
Bulgaristan Açıklarında İki Ticari Gemi Daha İHA Saldırısına Uğradı
🇹🇷 Ankara’nın Başkent Oluşunun 103. Yıl Dönümü Kutlu Olsun!
Bulgaristan’ın Geleceği İçin Adalet, Eşitlik Ve Birlik
36 Yıllık Siyasi Tecrübeden Çıkarılacak Ders: Bize İsmi Türk Olan Değil, Adaleti Uygulayan Siyaset Lazım!
КАКВО ВИДЯХМЕ НИЕ В ДУМИТЕ НА ИЛИЯНА ЙОТОВА?





