Bulgaristan ile Yunanistan arasındaki sınır geçişlerinde yaz sezonunun başlamasıyla birlikte trafik yoğunluğu önemli ölçüde arttı. Özellikle Kırcaali ilinden Yunanistan’a uzanan güzergâhlarda her gün 30 binden fazla aracın geçiş yaptığı bildirildi. Artan araç trafiği nedeniyle sınır kapıları ve ana ulaşım yollarında zaman zaman uzun araç kuyrukları oluşurken, yetkililer sürücülere dikkatli olmaları ve seyahatlerini mümkün olduğunca yoğun saatlerin dışında planlamaları çağrısında bulundu.
Kırcaali Bölge Emniyet Müdürlüğü, yaz aylarında Yunanistan kıyılarına ve turistik bölgelere yönelen araç sayısında belirgin bir artış yaşandığını belirterek, trafik akışının güvenli şekilde sürdürülebilmesi amacıyla bölgede ek polis ekiplerinin görevlendirildiğini açıkladı. Trafik denetimlerinin artırıldığı, kritik kavşak ve geçiş noktalarında ise ulaşımın kesintisiz devam etmesi için gerekli önlemlerin alındığı ifade edildi.
Yetkililer, yoğunluğun özellikle hafta sonları ve tatil dönemlerinde daha da arttığını vurgulayarak, sürücülerden hız kurallarına uymalarını, emniyet kemeri kullanmalarını ve uzun yolculuklarda dinlenerek araç kullanmalarını istedi. Sınır kapılarında bekleme sürelerinin uzayabileceği belirtilirken, yolculuk öncesinde güzergâhın ve trafik durumunun kontrol edilmesinin önemine dikkat çekildi.
Bulgaristan ile Yunanistan arasındaki ulaşımın her geçen yıl daha da yoğunlaştığını belirten uzmanlar, yeni sınır geçiş noktalarının açılması ve mevcut karayolu altyapısının geliştirilmesiyle birlikte bölgedeki ulaşım kapasitesinin arttığını ifade ediyor. Özellikle yaz turizmi döneminde Kırcaali üzerinden geçen güzergâh, hem Bulgaristan vatandaşları hem de Türkiye başta olmak üzere farklı ülkelerden gelen sürücüler tarafından yoğun olarak kullanılıyor.
Yetkililer, yaz sezonu boyunca trafik akışını yakından takip edeceklerini ve ihtiyaç duyulması halinde ilave tedbirlerin devreye alınacağını bildirirken, sürücülerden trafik kurallarına uymaları ve güvenli sürüş konusunda hassasiyet göstermeleri istendi.
Kaynak: bnrnews.bg

Karadeniz’de Güvenlik Endişesi Büyüyor: Bulgaristan’dan Ortak Önlem Çağrısı
Bulgaristan’da Bazı Gıda Ürünlerinin Fiyatları Yüzde 100’den Fazla Arttı
Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda 37 Kilometrelik TIR Kuyruğu: Şoförler Çözüm Bekliyor
Rumen Radev’den Amerikalı İş İnsanlarına Bulgaristan’a Yatırım Çağrısı
Bulgaristan Açıklarında İki Ticari Gemi Daha İHA Saldırısına Uğradı
🇹🇷 Ankara’nın Başkent Oluşunun 103. Yıl Dönümü Kutlu Olsun!
Bulgaristan’ın Geleceği İçin Adalet, Eşitlik Ve Birlik
36 Yıllık Siyasi Tecrübeden Çıkarılacak Ders: Bize İsmi Türk Olan Değil, Adaleti Uygulayan Siyaset Lazım!
КАКВО ВИДЯХМЕ НИЕ В ДУМИТЕ НА ИЛИЯНА ЙОТОВА?





