Çin Halk Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi, Kuşak ve Yol Girişimi ile Türkiye’nin Orta Koridor projesinin daha yüksek düzeyde uyumlaştırılması ve entegrasyonunun güçlendirilmesi yönünde hazır olduklarını açıkladı.
Büyükelçi, iki ülke arasındaki ekonomik ve stratejik ilişkilerin son yıllarda istikrarlı biçimde geliştiğini belirterek, ulaştırma, lojistik ve ticaret alanlarında iş birliğinin derinleştiğine dikkat çekti. Türkiye’nin Orta Koridor vizyonunun, Çin’in Kuşak ve Yol Girişimi ile doğal bir tamamlayıcılık oluşturduğu ifade edildi.
Açıklamada, Çin-Avrupa hattındaki taşımacılık ağlarının güçlendirilmesi, demiryolu bağlantılarının artırılması ve lojistik koridorların daha verimli hale getirilmesinin hedeflendiği vurgulandı. Bu kapsamda iki girişimin entegrasyonunun, bölgesel ticaretin hızlanmasına ve küresel tedarik zincirlerinin daha dayanıklı hale gelmesine katkı sağlayacağı değerlendirildi.
Yetkililer ayrıca, Türkiye üzerinden geçen ulaşım hatlarının Asya ile Avrupa arasındaki stratejik köprü rolünü güçlendirdiğini ve bu iş birliğinin sadece ekonomik değil, aynı zamanda jeopolitik açıdan da önem taşıdığını ifade etti.
Çin tarafı, mevcut iş birliği mekanizmalarının geliştirilmesi ve yeni projelerle desteklenmesi konusunda Türkiye ile diyaloğun sürdürüleceğini belirtti.
Kaynak: AA

Karadeniz’de Güvenlik Endişesi Büyüyor: Bulgaristan’dan Ortak Önlem Çağrısı
Bulgaristan’da Bazı Gıda Ürünlerinin Fiyatları Yüzde 100’den Fazla Arttı
Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda 37 Kilometrelik TIR Kuyruğu: Şoförler Çözüm Bekliyor
Rumen Radev’den Amerikalı İş İnsanlarına Bulgaristan’a Yatırım Çağrısı
Bulgaristan Açıklarında İki Ticari Gemi Daha İHA Saldırısına Uğradı
🇹🇷 Ankara’nın Başkent Oluşunun 103. Yıl Dönümü Kutlu Olsun!
Bulgaristan’ın Geleceği İçin Adalet, Eşitlik Ve Birlik
36 Yıllık Siyasi Tecrübeden Çıkarılacak Ders: Bize İsmi Türk Olan Değil, Adaleti Uygulayan Siyaset Lazım!
КАКВО ВИДЯХМЕ НИЕ В ДУМИТЕ НА ИЛИЯНА ЙОТОВА?




