Bulgaristan Savunma Bakanı Atanas Zapryanov, Bulgaristan topraklarının hiçbir şekilde ABD’nin İran’a yönelik operasyonlarını desteklemek amacıyla kullanılmadığını açıkladı. Zapryanov, Bulgar televizyonu bTV’de katıldığı programda yaptığı değerlendirmede, ülke topraklarının bu tür bir operasyon için lojistik olarak dahi kullanılmadığını vurguladı.
Bakan Zapryanov, Bulgaristan’da bulunan Amerikan askeri uçaklarının varlığına ilişkin ABD hükümeti tarafından resmi diplomatik notalar gönderildiğini ve bu belgelerde uçakların geliş amacı ile ülkede kalacakları sürenin açıkça belirtildiğini ifade etti.
Açıklamaya göre Bulgaristan’da en fazla 15 yakıt ikmal uçağı ve yaklaşık 350 askeri personel bulunuyor. Bu uçakların NATO operasyonlarına lojistik destek sağlayan ABD’nin Avrupa’daki stratejik filosunun bir parçası olduğu, İran’a yönelik herhangi bir askeri görevle bağlantılı olmadığı bildirildi.
Zapryanov ayrıca Bulgaristan’ın NATO içindeki yükümlülüklerini yerine getirirken kolektif savunmayı güçlendirmeyi hedeflediğini belirterek, bu durumun ülkeyi İran açısından bir hedef haline getirmediğini söyledi.
Kaynak: BTA
Yazar
Bunu paylaş:
- Facebook üzerinde paylaş (Yeni pencerede açılır) Facebook
- X'te paylaş (Yeni pencerede açılır) X
- LinkedIn'de paylaş (Yeni pencerede açılır) LinkedIn
- Threads'te paylaş (Yeni pencerede açılır) Threads
- WhatsApp'ta paylaş (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
- Pinterest'te paylaş (Yeni pencerede açılır) Pinterest
- Telegram'da paylaş (Yeni pencerede açılır) Telegram

Hakan Fidan, Türk Devletleri Teşkilatı Gayriresmi Toplantısı’nda Mevkidaşlarıyla Görüştü
İstanbul’da Türk Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları İftarı Düzenlendi
Karina Karaivanova’nın BNB Başkan Yardımcılığı Adaylığı Parlamento’ya Sunuldu
Smolyan Bölgesi’nde İki Yardımcı Vali Görevden Alındı
Mısır Dışişleri Bakanı Bölgesel Gelişmeleri Körfez ve Avrupa’daki Meslektaşlarıyla Görüştü
Sırbistan Cumhurbaşkanı Vučic: “Sırbistan’ı 2035’te Avrupa Birliği Üyesi Olarak Görüyorum”