Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da kadın haklarının korunması ve kadına yönelik şiddetin sona erdirilmesi talebiyle bir yürüyüş düzenlendi. Göstericiler şehir merkezinde bir araya gelerek yürüyüşe geçti.
Yürüyüş, Sofya’daki Adliye Sarayı önünde başlayan buluşmanın ardından şehir merkezindeki Vitoşa Bulvarı üzerinden Ulusal Kültür Sarayı (NDK) yönüne doğru ilerledi.
Etkinlik, “Feminist Mobilizasyonlar” kolektifi ile “LevFem” grubunun çağrısıyla gerçekleştirildi. Bu yılki gösteri “Bakım ve Direniş” sloganıyla düzenlendi ve Sofya Belediyesi tarafından onaylanan bir etkinlik olarak gerçekleştirildi.
Yürüyüşe katılanlar, kadına yönelik şiddetin durdurulmasını talep ederek çeşitli pankartlar taşıdı. Gösteride “Bir kişi daha eksilmeyecek”, “Kadın, yaşam, özgürlük”, “Bakımın tatili yok” ve “Savaşa hayır” gibi sloganların yer aldığı pankartlar dikkat çekti.
Kaynak: BTA
Yazar
Bunu paylaş:
- Facebook üzerinde paylaş (Yeni pencerede açılır) Facebook
- X'te paylaş (Yeni pencerede açılır) X
- LinkedIn'de paylaş (Yeni pencerede açılır) LinkedIn
- Threads'te paylaş (Yeni pencerede açılır) Threads
- WhatsApp'ta paylaş (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
- Pinterest'te paylaş (Yeni pencerede açılır) Pinterest
- Telegram'da paylaş (Yeni pencerede açılır) Telegram

Türkiye–İsrail Geriliminde Yeni Eşik: Suriye, Askerî Denge ve Sıcak Çatışma İhtimali
TUNA NEHRİ’NDE SU SEVİYELERİ YAKINDAN İZLENİYOR
Türk Dünyası Genç Sinemacılar Buluşması Ankara ve İstanbul’da Gerçekleştirilecek
BULTÜRK’ten Mevlid Kandili Mesajı
MEVLİD KANDİLİ: RAHMETİ ANLAMAK, İYİLİĞİ YAŞATMAK, GELECEĞE UMUT TAŞIMAKTIR
İvelin Mihaylov’dan dikkat çeken hamle: Türk kökenli cumhurbaşkanı yardımcısı adayı mı geliyor?
Bulgaristan Demokrasisi İçin Tarihî Eşik: Türk Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ne Anlama Gelir?
İvelin Mihaylov’un Cumhurbaşkanlığı Hamlesi: Türkler Bulgaristan Siyasetinin Yeni Anahtarı Mı Oluyor?
BULTÜRK ve Siyasi Değişim