ABD’de seçmenler, Michigan, Missouri, Kansas, Washington ve Virginia eyaletlerinde düzenlenecek kritik ön seçimler için sandık başına gitmeye hazırlanıyor. 4 Ağustos’ta yapılacak ön seçimlerde belirlenecek adaylar, 3 Kasım 2026 ara seçimlerinde Kongre’nin yeni dengesini belirleyecek yarışlarda partilerini temsil edecek.
Cumhuriyetçiler halen Senato’da 53’e karşı 45, Temsilciler Meclisi’nde ise 218’e karşı 214 sandalye üstünlüğünü elinde bulunduruyor. Demokratların Senato çoğunluğunu kazanabilmesi için en az 4, Temsilciler Meclisi’nde çoğunluğu elde edebilmesi için ise 3 ek sandalye kazanması gerekiyor. Bu nedenle yapılacak ön seçimler, Kasım ayındaki genel seçimlerin kaderi açısından büyük önem taşıyor.
Ön seçimlerin en dikkat çeken yarışları arasında Michigan’daki Senato adaylığı, Missouri’deki yeniden düzenlenen seçim bölgeleri, Kansas’taki valilik yarışı ile Washington ve Virginia’daki kritik Temsilciler Meclisi seçimleri yer alıyor. ABD Başkanı Donald Trump, özellikle Cumhuriyetçi adayların belirlendiği birçok yarışta yaptığı destek açıklamalarıyla seçim sürecinde aktif rol oynuyor.
Siyasi analistler, ön seçim sonuçlarının yalnızca adayları belirlemekle kalmayacağını, aynı zamanda seçmen eğilimleri ve partilerin Kasım ayındaki ara seçim stratejileri hakkında da önemli ipuçları vereceğini değerlendiriyor. Seçilecek yeni Kongre, Ocak 2027’de göreve başlayacak ve Başkan Trump’ın ikinci döneminin son iki yılında yasama faaliyetlerini şekillendirecek.
Kaynak: BTA

26 Ağustos: Malazgirt’ten Büyük Taarruz’a Uzanan Zafer Yolu
Türkiye–İsrail Geriliminde Yeni Eşik: Suriye, Askerî Denge ve Sıcak Çatışma İhtimali
TUNA NEHRİ’NDE SU SEVİYELERİ YAKINDAN İZLENİYOR
Türk Dünyası Genç Sinemacılar Buluşması Ankara ve İstanbul’da Gerçekleştirilecek
BULTÜRK’ten Mevlid Kandili Mesajı
MEVLİD KANDİLİ: RAHMETİ ANLAMAK, İYİLİĞİ YAŞATMAK, GELECEĞE UMUT TAŞIMAKTIR
İvelin Mihaylov’dan dikkat çeken hamle: Türk kökenli cumhurbaşkanı yardımcısı adayı mı geliyor?
Bulgaristan Demokrasisi İçin Tarihî Eşik: Türk Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ne Anlama Gelir?
İvelin Mihaylov’un Cumhurbaşkanlığı Hamlesi: Türkler Bulgaristan Siyasetinin Yeni Anahtarı Mı Oluyor?