Bulgaristan’ın Sırbistan ve Türkiye sınırındaki iki önemli geçiş noktasında araç yoğunluğu devam ediyor. Sınır Polisi tarafından yapılan açıklamaya göre, Kalotina Sınır Kapısı’nda Sırbistan yönüne çıkışlarda, Kapitan Andreevo Sınır Kapısı’nda ise Türkiye yönüne girişlerde binek araç yoğunluğu yaşanıyor.

Türkiye sınırında girişler yoğun

Özellikle Kapitan Andreevo’da Türkiye’ye giriş yönündeki yoğunluk dikkat çekiyor. Yaz döneminin devam etmesiyle birlikte Bulgaristan üzerinden Türkiye’ye seyahat eden araçların oluşturduğu hareketlilik sınır geçişlerine yansıyor.

Kalotina Sınır Kapısı’nda ise yoğunluk Sırbistan’a çıkış yönünde görülüyor. Bulgaristan’ın Romanya, Yunanistan ve Kuzey Makedonya ile olan diğer sınır kapılarında trafiğin normal seyrettiği bildirildi.

Son 24 saatte 18 ciddi kaza

Bulgaristan Trafik Polisi, son 24 saatte ülke genelinde 18 ciddi trafik kazası meydana geldiğini ve bu kazalarda 23 kişinin yaralandığını açıkladı.

İtfaiye Güvenliği ve Sivil Savunma Müdürlüğü ise aynı süre içerisinde 190 yangın ihbarı alındığını ve 154 yangının söndürüldüğünü bildirdi.

Sınır kapılarındaki yoğunluk, yaz sezonunda Bulgaristan-Türkiye ve Bulgaristan-Sırbistan güzergâhlarındaki kara ulaşımının hareketliliğini sürdüğünü gösteriyor.

bnrnews.bg

Yazar