“Veliçie” partisinin çıkardığı 13 milletvekilinden 6’sı partiden ayrılınca geriye sadece 7 milletvekili kaldı. Böylece “Veliçie” partisi dağıldı ve artık Parlamento’da altı siyasi oluşum mevcut.
Partiden istifa dilekçesi sunanlar Krasimira Katinçarova, Yuliyana Mateeva, Pavlin Petrov, İrina Neginova, Larisa Savova ve Rositsa Kalinova oldu.
Halk Meclisi oturumunu yöneten Rositsa Kirova, altı milletvekilinin istifa başvurularını okudu. Halk Meclisi içtüzüğüne göre, “Veliçie” Parlamento grubunun varlığı sona eriyor.
“Veliçie” milletvekili Darin Georgiev, “Viktoriya Vasileva, Halk Meclisi Başkan Yardımcısı olarak görevden alındı, bu da “Veliçie” siaysi partisinin sonudur” dedi.
BNR
Yazar
Bunu paylaş:
- Facebook üzerinde paylaş (Yeni pencerede açılır) Facebook
- X'te paylaş (Yeni pencerede açılır) X
- LinkedIn'de paylaş (Yeni pencerede açılır) LinkedIn
- Threads'te paylaş (Yeni pencerede açılır) Threads
- WhatsApp'ta paylaş (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
- Pinterest'te paylaş (Yeni pencerede açılır) Pinterest
- Telegram'da paylaş (Yeni pencerede açılır) Telegram

İvelin Mihaylov’dan dikkat çeken hamle: Türk kökenli cumhurbaşkanı yardımcısı adayı mı geliyor?
Bulgaristan Demokrasisi İçin Tarihî Eşik: Türk Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ne Anlama Gelir?
İvelin Mihaylov’un Cumhurbaşkanlığı Hamlesi: Türkler Bulgaristan Siyasetinin Yeni Anahtarı Mı Oluyor?
BULTÜRK ve Siyasi Değişim
Ege’de Türkiye’nin Stratejik Karşı Hamlesi
Bulgaristan’da 2027 asgari ücretinde uzlaşma çıkmadı
Kapıkule’de yaz dönüşü yoğunluğu: Kapitan Andreevo’da rekor araç trafiği
Bulgaristan Cumhurbaşkanı İliyana Yotova: Ulusal Güvenlik Konseyi’nin toplanması için gerekçe görmüyorum
Hırvatistan’da ortalama net maaş 1.555 avroya yükseldi