Kapadokya’nın tarihî ve doğal güzellikleriyle öne çıkan Ürgüp ilçesi, Türk dünyasının zengin giyim kültürünü ve geleneksel motiflerini uluslararası bir moda etkinliğiyle buluşturdu.
TÜRKSOY, TİKA ve Ürgüp Belediyesi iş birliğinde düzenlenen 9. TÜRKSOY Kadın ve Etno-Moda Buluşması kapsamında gerçekleştirilen “İpek Yolunda TÜRKSOY Etnik Giysi Defilesi”, 9 Ekim 2026 tarihinde Ürgüp Şölen Alanı’nda sanatseverlerle buluştu.
Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yanı sıra Başkurdistan, Saha (Yakut), Tataristan ve Tıva’dan tasarımcılar, sanatçılar ve modeller etkinlikte yer aldı. Defilede, farklı Türk topluluklarının tarihî mirasını yansıtan geleneksel kıyafetler, el dokuması kumaşlar, nakışlar ve özgün süsleme teknikleri sergilendi.
Kazakistan’ın keçe ve nakış sanatından Kırgızistan’ın geleneksel başlıklarına, Özbekistan’ın ipek yolu izlerini taşıyan süzani işlemelerinden Tataristan’ın altın sırma detaylarına kadar pek çok kültürel unsur podyuma taşındı. Saha-Yakut Cumhuriyeti’nden sunulan geleneksel müzik performansı da geceye ayrı bir renk kattı.
Etkinliğin açılışında konuşan TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Sayit Yusuf, organizasyonun yalnızca bir moda gösterisi olmadığını, Türk dünyasının kültürel mirasını yaşatan ve toplumlar arasındaki etkileşimi güçlendiren önemli bir buluşma niteliği taşıdığını vurguladı.
Ürgüp Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul ise Türk dünyasından sanatçıları ilçede ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek etkinliğin bölge turizmine ve Türk cumhuriyetleri arasındaki kardeşlik bağlarına katkı sağladığını belirtti.
Kapadokya’nın eşsiz atmosferinde gerçekleştirilen organizasyon, müzik, moda ve kültürü bir araya getirerek Türk dünyasının ortak mirasını çağdaş tasarımlarla geleceğe taşıdı.
Kaynak: TRT Avaz

İstanbul’un 1800 yıllık tarihî kapısı Cibalikapı, geçmişin izlerini günümüze taşıyor
Türkiye’nin uzay hedefleri büyüyor: Yeni nesil teknoloji ve Ay misyonu gündemde
Türkmenistan’daki askerî üniversitelerde öğrenci açığı: Kontenjanların yalnızca üçte biri doldu
Türk dünyasının geleneksel kıyafetleri Ürgüp’te modern tasarımlarla buluştu
Özbekistan’dan UNESCO’da bilim ve kültür mirasını geleceğe taşıyan girişim
Trakya RUBAFED’den İliyana Yotova’ya destek: Eşit vatandaşlık vurgusu
Trakya Rubafed Genel Başkanı Nihat Efe’den Süleymanpaşa Kaymakamı Mahmut Nedir Tuncer’e ziyaret
Tiran’da Balkan İş Forumu: Türkiye ve Balkan Ülkeleri Ekonomik İş Birliğini Güçlendirmeyi Hedefliyor
Urmiye Gölü’nde Sevindirici Gelişme: Su Miktarı Son 6 Yılın En Yüksek Seviyesine Ulaştı





