Bulgaristan’ın Washington’daki NATO zirvesine ilişkin tutumu hakkında dinlenmek üzere Parlamentoda konuşan geçici Başbakan Dimitar Glavchev, “Ukrayna’ya Bulgaristan’dan asker gönderilmesi söz konusu değildir,” sözlerini kullandı. Glavchev’e göre “Bu konu ne tartışıldı, ne de tartışılacak,” ancak Kiev’e siyasi ve pratik destek Bulgaristan için öncelik olmaya devam edecek.
Gizli bilgilerden dolayı “İma Takav Narod” ve BSP, Bulgaristan’ın tutumunu oluşturan belgelerin gizliliğinin kaldırılabilmesi için toplantının kamera ve mikrofon olmadan yapılması konusunda ısrarcı oldu. İTN’den Toshko Yordanov, Glavchev ile Savunma Bakanı’nın söylediklerinin“genel hikaye olarak doğru olduğunu”, ancak “içerik açısından bunun Gizli Kayıtlar’daki belgelerle hiçbir ilgisi olmadığını” belirtti. Yordanov, “eğer kabul edersek, içerideki şeylerde ulusal egemenlikten vazgeçilmesi konusunda” ciddi şüpheleri olduğunu dile getirerek, “Cumhurbaşkanı Radev, böyle bir tezi ortakların önünde veya NATO’da sunmayı ve savunmayı reddederken kesinlikle haklıydı,” sözlerini kullandı.
BNR
Yazar
Bunu paylaş:
- Facebook'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) Facebook
- X'te paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) X
- Linkedln üzerinden paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) LinkedIn
- Threads'te paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) Threads
- WhatsApp'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
- Pinterest'te paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) Pinterest
- Telegram'da paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) Telegram

BULTÜRK’ten Karesi Belediyesi’ne Nezaket Ziyareti
Balıkesir İstanbulluoğlu Sosyal Bilimler Lisesi Okul Müdürü Yaşar Karaoğlan’ın Konuşması
Bir Belgeselin Açtığı Kapı: Rumeli’ye Geçiş, Kırcaali ve Gençliğin Bakışı
BULTÜRK’ten Balıkesir’de “Türk Dünyası ve Strateji” Değerlendirme Toplantısı
BULTÜRK Derneği Balıkesir-İstanbulluoğlu Sosyal Bilimler Lisesi’nde Rumeli’ye Geçiş Konferansı ve Kırcaali Efsanesi Belgesel Gösterimi Düzenlendi
Küresel Diplomaside Yeni Dönem
Paslanan Sadece Demir Değil, Kalbimizdir
Avrupa’nın Kalbinde Bir “Vatan” Hasreti mi, Yoksa Tarihi Bir Başkaldırı mı?
Hafıza İhaneti: Kopenhag’daki Uçak Kadar Olamamak!