Bulgaristan‘da totaliter rejime karşı verdiği mücadeleyle tanınan Nuri Adalı, vefatının 21. yıl dönümünde Mestanlı-Momçilgrad’da düzenlenen bir törenle anıldı. Bulgaristan‘ın “Nelson Mandela”sı olarak da bilinen Nuri Adalı’nın anıtına, anma törenine katılanlar tarafından çiçekler ve çelenkler bırakıldı.
Nuri Adalı, komünist rejim döneminde tam 23 yıl hapis yatarak, Bulgaristan‘daki Türk toplumunun hak ve özgürlükleri için mücadele eden öncü isimlerden biriydi. Onun cesareti ve azmi, bugün bile birçok kişiye ilham vermeye devam ediyor.
Mestanlı-Momçilgrad Belediye Başkanı İlknur Kazım, törende yaptığı konuşmada, Nuri Adalı’nın bıraktığı mirasa dikkat çekti. Kazım, “Nuri Adalı, bize sadece bir mücadele ve acı hatırası değil, aynı zamanda özgürlük, demokrasi ve insan onurunu savunma ilhamını da miras bıraktı. Onun cesareti ve azmi önünde saygıyla eğiliyoruz” ifadelerini kullandı. Bu anlamlı tören, Adalı’nın anısının Bulgaristan‘da hala ne kadar canlı olduğunu bir kez daha gösterdi.
BULTÜRK Gazetesi
Yazar
Bunu paylaş:
- Facebook üzerinde paylaş (Yeni pencerede açılır) Facebook
- X'te paylaş (Yeni pencerede açılır) X
- LinkedIn'de paylaş (Yeni pencerede açılır) LinkedIn
- Threads'te paylaş (Yeni pencerede açılır) Threads
- WhatsApp'ta paylaş (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
- Pinterest'te paylaş (Yeni pencerede açılır) Pinterest
- Telegram'da paylaş (Yeni pencerede açılır) Telegram

Türkiye Artık Sadece Türkiye Değil
Roma’dan Osmanlı’ya, Osmanlı’dan Yeniden Dünyanın Merkezine
İbn-i Sina Haftası
İstihbarat Devletin Görünmeyen Gücüdür: Yeni Dünyada Savaşı Başlamadan Okumak
Ahlat’ta 1071 ruhuyla futbol buluşması
UNESCO Dünya Miras Komitesi İstanbul’da toplanacak
Bişkek’te 51 Bin Kişilik Dev Stadyum Tamamlandı