Dışişleri bakanı Ekaterina Zaharieva, Berlin’de düzenlenen Libya Zirvesisini çok iyi bir adım olarak niteledi.
Bakan, AB Dışişleri Konseyi’nin Brüksel toplantısında, bundan sonra atılacak en önemli adımın gerçek bir ateşkese gidilmesinin olacağını vurguladı.
Bakan Zaharieva:’ Birleşmiş Milletler ‘in Libya ambargosuna uyulması ile ilgili ‘Sofya’ uygulamasının yenilenmesi,bu yönde en acil adım olabilecek’ dedi.Libya’ya Avrupa’dan asker gönderme olanağına da değinen bakan,‘yeni adım atılması için ilk önce ateşkes sağlanmalıdır’dedi.
Başbakan yardımcısı Zaharieva şimdiye kadar ambargoya uyulmamamasının Libya karahudutlarının korunmamasına bağlı olduğunu belirtirken, ambargoya uyulup uyulmamasının hava ve karadan kontrol edilmesi gerektiği çağrısında bulundu.
BNR
Yazar
Bunu paylaş:
- Facebook üzerinde paylaş (Yeni pencerede açılır) Facebook
- X'te paylaş (Yeni pencerede açılır) X
- LinkedIn'de paylaş (Yeni pencerede açılır) LinkedIn
- Threads'te paylaş (Yeni pencerede açılır) Threads
- WhatsApp'ta paylaş (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
- Pinterest'te paylaş (Yeni pencerede açılır) Pinterest
- Telegram'da paylaş (Yeni pencerede açılır) Telegram

Turgut Özal ve Bulgaristan Türkleri: Bir Devlet Adamlığının Ötesinde, Bir Vefa Hikâyesi
Macaristan’da tarihi seçim: Sandıklar kapandı, katılım rekor kırdı
Bulgaristan’da oy satın alma operasyonlarında 1 milyon avro ele geçirildi
Yarım Kalmış Bir Hayatın Şiiri: Recep Küpçü’ye Dair
Partiya Veliciye
Fidan: Ankara’daki NATO Zirvesi Tarihi Bir Dönüm Noktası Olabilir
Erzincan Kemah’ta 4 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi