Stara Zagora’nın kuzeyindeki büyük yangının 12 kilometrelik etrafı çevrelendi. Vali Metodi Markov, an itibari ile 6 yangın ocağının olduğunu, öğle saatlerine doğru yangın söndürme çalışmalarına çok sayıda teknik aracının katılmasının beklendiğini ve orduya ait iki helikopterin de destek vereceğini bildirdi.
İlan edilen kısmi afet hali, durum kontrol altına alınıncaya kadar devam edecek. Yangınla yürütülen mücadeleye bugün de gönüllüler katılıyorlar.
Svilengrad bölgesinde Sakar dağındaki yangın da tüm cephelerde kontrol altına alındı. Studena köyü yönünde faal olmaya devam eden bir yangın ocağının sınırlandırılması için çalışılıyor. 17 itfaiye ekibinin hepsi, gereklilik durumunda harekete geçmek üzere teyyakuzda olmaya devam ediyor.
Svilengrad Belediye Meclisi, bölgedeki otlaklar kül olduğu için zarara uğryayan hayvancılara yem satın almaları amacı ile 20 000 levanın tahsis edilmesini kararlaştırmak üzere toplantı yapacak.
Sakar dağındaki yangın çalışmalarında zarar gören ve yüzde 75 oranında yanıklarla hastaneye kaldırılan 19 yaşındaki gönüllünün durumu kritik olmaya devam ediyor.
“Hemus” otobanı, Varna’ya yakın Slanchevo köyü bölgesinde trafiğe açıktır.
Yolun tüm şeritlerinde trafik normal seyrediyor.
BNR
Yazar
Bunu paylaş:
- Facebook üzerinde paylaş (Yeni pencerede açılır) Facebook
- X'te paylaş (Yeni pencerede açılır) X
- LinkedIn'de paylaş (Yeni pencerede açılır) LinkedIn
- Threads'te paylaş (Yeni pencerede açılır) Threads
- WhatsApp'ta paylaş (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
- Pinterest'te paylaş (Yeni pencerede açılır) Pinterest
- Telegram'da paylaş (Yeni pencerede açılır) Telegram

İvelin Mihaylov’dan dikkat çeken hamle: Türk kökenli cumhurbaşkanı yardımcısı adayı mı geliyor?
Bulgaristan Demokrasisi İçin Tarihî Eşik: Türk Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ne Anlama Gelir?
İvelin Mihaylov’un Cumhurbaşkanlığı Hamlesi: Türkler Bulgaristan Siyasetinin Yeni Anahtarı Mı Oluyor?
BULTÜRK ve Siyasi Değişim
Ege’de Türkiye’nin Stratejik Karşı Hamlesi
Bulgaristan’da 2027 asgari ücretinde uzlaşma çıkmadı
Kapıkule’de yaz dönüşü yoğunluğu: Kapitan Andreevo’da rekor araç trafiği
Bulgaristan Cumhurbaşkanı İliyana Yotova: Ulusal Güvenlik Konseyi’nin toplanması için gerekçe görmüyorum
Hırvatistan’da ortalama net maaş 1.555 avroya yükseldi