Meksika Devlet Başkanı Claudia Sheinbaum, teknoloji milyarderi Elon Musk’ın sosyal medyada yaptığı bir paylaşım sonrası kendisi hakkında “uyuşturucu kartelleriyle bağlantılı” iddiasında bulunulması üzerine yasal adım atmayı değerlendirdiklerini açıkladı.

Bu durum, Meksika güvenlik güçlerinin Jalisco Yeni Nesil Karteli lideri Nemesio Oseguera “El Mencho” Cervantes’in öldürülmesiyle bağlantılı şiddet olaylarının ardından ortaya çıkan tartışmalarla aynı zamana denk geliyor. Musk, sosyal medya platformu X’te paylaştığı bir video üzerinden Sheinbaum’un söylediği sözlerin “kartel patronlarının söylediklerini tekrarladığı” şeklinde yorum yapmıştı.

Sheinbaum, bu tür suçlamaların dayanıksız ve “absürt” olduğunu, hukuki değerlendirme için hükümet avukatlarının konuyu incelediğini belirtti ve olası “hakaret” davası seçeneklerini değerlendirdiklerini söyledi. Ancak böyle bir davanın ABD’de ifade özgürlüğü yasaları nedeniyle zorlayıcı olabileceği de uzmanlar tarafından ifade ediliyor.

Bu gelişme, Meksika’da cartellerle mücadele ve hükümet politikaları hakkında süregelen tartışmaların uluslararası platformlarda da yansıması olarak dikkat çekiyor.

Kaynak: AA

Yazar