Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı, hava koşullarının zorlaşması nedeniyle Bulgar vatandaşlarına Avusturya’ya yapılacak seyahatleri yalnızca gerçekten gerekli olduğu durumlarda gerçekleştirmelerini tavsiye etti. Bu uyarı, kış koşulları ve olumsuz hava şartları nedeniyle ulaştırma ve trafik koşullarının karmaşık hale gelmesi nedeniyle yapıldı.
Açıklamada, yoğun kar yağışı yüzünden Avusturya’da yolların bazı bölgelerinde trafik sıkışıklığı yaşandığı, özellikle Yukarı Avusturya, Karintiya, Aşağı Avusturya, Burgenland ve Viyana gibi bölgelerde karayolunda zorluklar görüldüğü belirtildi. Ayrıca Viyana’daki uçuşların iptal edildiği veya başka havalimanlarına yönlendirildiği bildirildi.
Dışişleri Bakanlığı, hem halihazırda Avusturya’da bulunanların hem de yakın dönemde Avusturya’yı ziyaret etmeyi planlayanların, sadece zorunlu hallerde ve uygun donanımlı araçlarla yolculuk yapmalarını tavsiye ediyor. Yol durumu ve uçuş bilgileri gibi güncel gelişmelerin ilgili resmi sitelerden takip edilmesi önemle vurgulandı.
Gerekli durumlarda Bulgar vatandaşlarının Viyana’daki Bulgar Büyükelçiliği ile iletişime geçebileceklerine dair konsolosluk desteği bilgisi de paylaşılmıştır.
Kaynak: BTA (Bulgaristan Haber Ajansı)
Yazar
Bunu paylaş:
- Facebook'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) Facebook
- X'te paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) X
- Linkedln üzerinden paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) LinkedIn
- Threads'te paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) Threads
- WhatsApp'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
- Pinterest'te paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) Pinterest
- Telegram'da paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) Telegram

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Yotova’dan Geçici Hükümetteki Bazı Bakanlara “Çekincem Var” Açıklaması
Bulgaristan Tarım Bakanlığı’nda Hırsızlık, Şantaj ve Yolsuzlukla Mücadele İçin Özel Ekip Kuruluyor
Sofya Belediye Seçim Kurulu, “Sredets” Bölgesi Belediye Başkanı Traicho Traykov’un Görevini Erken Sonlandırdı
Bulgaristan’da Kritik Görev Değişikliği: Tsitselkov Resmen Görevden Alındı
Belogradçik’te Belediye Meclisi Toplantısı Kvorum Eksikliği Nedeniyle Yapılamadı
Bulgaristan’da Adil Seçimler İçin Koordinasyon Vurgusu: Başbakan Gyurov’dan Açıklama
Sofya Üniversitesi Aziz Kliment Ohridski’nde “İlk Kadınlar” Sergisi: 125 Yıllık Tarih
Cumhurbaşkanı Yotova: “Hangi İbadet Yerinde Dua Ettiğin Önemli Değil, İnsan Kalbinin İstekleri Ortaktır”
Bulgaristan Dışişleri’nden Avusturya’ya Seyahat Uyarısı