Baston’un gibi ilginç buluşlar hayatımızda kullandığımız basit icatlar olmuştur. İlginç olduğu gibi zamanla yayılarak gerek duyan herkes kullanabilir olmuştur. Eski zamanlarda bastona verilen isim asa veya değnektir. Tarihin karanlık zamanlarında asa olarak büyücüler tarafından kullanıldığı efsanelerle günümüze kadar uzanmıştır.
Türkiye’de ilk defa bastonun kullanımı Hoca Mehmet Arif Efendi tarafından olmuştur. Asa niyetine değil de destek amaçlı kullanmasıyla ortaya çıktı. Destek için kullandığını görenler çeşitli eleştirilerde bulunmuş olup kerametin değnekte olmadığını anlamışlardır. Zamanla yaşlı insanlar kendilerine destek sağlamak amaçlı kullanmaya başlamışlardır. Günümüzde bastonun kulanım alanı yürümekte güçlük çeken yaşlılar destek için kullandılar.
Muhteremin kullandığı baston için kafir değneği denildiği için “ben onu Müslüman ettim” sözü ile yanıtlamıştır.
Baston dönemin popüler aksesuarlarından olup İtalya, Fransa, Almanya, Amerika gibi ülkelerde zengin kişiler zerafetlerini göstermek için bir süre baston kullanmışlardır. Kullanımında asıl amaç olarak yaşlıların kendisine destek çıkması için olmuştur.
Yazar
Bunu paylaş:
- Facebook üzerinde paylaş (Yeni pencerede açılır) Facebook
- X'te paylaş (Yeni pencerede açılır) X
- LinkedIn'de paylaş (Yeni pencerede açılır) LinkedIn
- Threads'te paylaş (Yeni pencerede açılır) Threads
- WhatsApp'ta paylaş (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
- Pinterest'te paylaş (Yeni pencerede açılır) Pinterest
- Telegram'da paylaş (Yeni pencerede açılır) Telegram

TUNA NEHRİ’NDE SU SEVİYELERİ YAKINDAN İZLENİYOR
Türk Dünyası Genç Sinemacılar Buluşması Ankara ve İstanbul’da Gerçekleştirilecek
BULTÜRK’ten Mevlid Kandili Mesajı
MEVLİD KANDİLİ: RAHMETİ ANLAMAK, İYİLİĞİ YAŞATMAK, GELECEĞE UMUT TAŞIMAKTIR
İvelin Mihaylov’dan dikkat çeken hamle: Türk kökenli cumhurbaşkanı yardımcısı adayı mı geliyor?
Bulgaristan Demokrasisi İçin Tarihî Eşik: Türk Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ne Anlama Gelir?
İvelin Mihaylov’un Cumhurbaşkanlığı Hamlesi: Türkler Bulgaristan Siyasetinin Yeni Anahtarı Mı Oluyor?
BULTÜRK ve Siyasi Değişim
Ege’de Türkiye’nin Stratejik Karşı Hamlesi