Sofya yakınında bulunan Bankya kasabasında, birkaç katlı evin yarısı şiddetli bir patlama sonucu yıkıldı. Bankya Belediye Başkanı Rangel Markov’un açıklamasına göre, doğal gaz kazanı patladı. Büyük bir yankıyla meydana gelen şiddetli patlamanın deprem gibi hissedildiği paylaşıldı.
Sofya Belediyesi’ne bağlı “Emniyet” Müdürlüğü’nden Mariya Teneva’nın bildirdiği üzere, olayda komşu binalarda ve araçlarda da hasar meydana geldi. Çıkan yangın, doğal gaz boru hattının kapatılması ile kontrol altına alındı.
Bulgaristan Ulusal Radyosu BNR’ye bilgi veren Sofya Acil Durum Merkezi, olay yerine iki ambulansın sevk edildiğini açıkladı. Bankya Belediye Başkanı, içeride insan olup olmadığı henüz belirlenemediğini, ancak evde yaşlı ve engelli bir kişinin yaşadığına dair bilgi olduğunu söyledi. Markov, olayın meydana geldiği evin yakınında yaşayan insanların tahliye edilmesine gerek olmadığını söyledi.
Kurtarma ekipleri biri kadın, biri erkek olmak üzere iki kişiyi arıyor. Polis köpekleri içeride insan bulunması ihtimali ile evde arama yapıyor.
“Overgaz” şirketi temsilcisi patlamanın eve olası gaz sızıntısından kaynaklandığını belirtti.
Polis bölgeyi güvenlik kordonuna aldı ve insanların geçişlerine izin vermiyor.
BNR

Dünya Güreş Şampiyonası Kazakistan’da Başladı: Türkiye 30 Sporcu ile Minderde
Ankara’da Özbekistan Yatırım ve Kalkınma Konferansı Sona Erdi
Genç Türkologlar, Bakü Türkoloji Kurultayı’nın 100. Yılında Türkistan’da Buluştu
TÜRKSOY Müzeler Birliğinin 2027 Dönem Başkanlığı Türkiye’ye Devredildi
Astana’da Küresel Tarım Zirvesi Düzenlendi
Dışişleri Bakanlığından Yunanistan’ın Gümülcine ve İskeçe’ye Müftü Atamalarına Tepki






