Bulgaristan’da siyasi tartışmalar sürerken Demokratik Bulgaristan’ın (ДСБ) başkanı Atanas Atanasov, devlet televizyonunda yaptığı açıklamada, önümüzdeki seçimlerin adil ve şeffaf bir şekilde geçmesini sağlamaya kararlı bir geçici hükümet için tek uygun başbakan adayının Andrey Gyurov olduğunu belirtti.
Atanasov, Bulgaristan Cumhuriyeti Anayasası uyarınca Cumhurbaşkanı’nın parlamentodaki partilerle istişarelerde bulunması gerektiğini, ancak tüm görüşmelerden sonra sadece Gyurov’un bu görevi hakkıyla ifa edebilecek kişi olduğunu söyledi. Ona göre bu, gelecek parlamento seçimlerinin güvenilirliği için kritik bir öncelik.
Ayrıca Atanasov, Cumhurbaşkanı Rumen Radev’in siyasi arenaya resmi olarak girme ihtimalinin güçlendiğine ilişkin spekülasyonlara da değindi ve bunun kamuoyu ile seçimlerde rekabet açısından daha fazla belirsizlik yaratabileceğini ifade etti.
Atanasov’a göre yeni başbakanın öncelikleri arasında, mevcut hükümetin koruyucu rolündeki pozisyonların —özellikle MİB (Milli İstihbarat Servisi) gibi kurumların liderliklerinin — değiştirilmesi de bulunuyor; böylece seçimler üzerinde dış etkilerin azaltılması hedefleniyor.
Kaynak: BTA (Bulgaristan Haber Ajansı)
Fotoğraf: Fakti.bg
Yazar
Bunu paylaş:
- Facebook üzerinde paylaş (Yeni pencerede açılır) Facebook
- X'te paylaş (Yeni pencerede açılır) X
- LinkedIn'de paylaş (Yeni pencerede açılır) LinkedIn
- Threads'te paylaş (Yeni pencerede açılır) Threads
- WhatsApp'ta paylaş (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
- Pinterest'te paylaş (Yeni pencerede açılır) Pinterest
- Telegram'da paylaş (Yeni pencerede açılır) Telegram

Hoş Bulduk: Bir Kelimenin İçinde Millet, Hafıza ve Gelecek
TÜRK’ÜN HAFIZASI: SÖZDEN DEVLETE, DEDE KORKUT’TAN YAPAY ZEKÂYA
Devletleri Dış Düşman Değil, İç Zaaf Yıkar
Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev’den iş dünyasına güçlü destek mesajı
Azerbaycan’dan Rusya’ya sert tepki: Büyükelçi Dışişleri Bakanlığına çağrıldı