ABD’nin Avrupa ülkelerine yaptığı talebe cevap olarak Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna’ya asker gönderme kararının sadece Parlamento’nun yetkisinde olduğunu belirtti.
Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna’da güvenliğin sağlanması sürecine olası katılım konusunda hem ABD’nin Sofya Büyükelçiliği aracılığıyla hem de NATO’daki Bulgaristan Daimi Temsilciliği aracılığıyla sorular iletildiğini kaydetti.
Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Bulgaristan’ın tutumu, Ukrayna’nın güvenliği için net ve güvenilir garantiler alması gerektiği yönündedir. Elbette, hem Ukrayna’nın egemen güvenlik düzenlemelerini seçme hakkı hem de müttefikler arasında fikir birliğine varılması ihtiyacı dikkate alınmalıdır,” ifadelerine yer verildi.
BNR
Yazar
Bunu paylaş:
- Facebook üzerinde paylaş (Yeni pencerede açılır) Facebook
- X'te paylaş (Yeni pencerede açılır) X
- LinkedIn'de paylaş (Yeni pencerede açılır) LinkedIn
- Threads'te paylaş (Yeni pencerede açılır) Threads
- WhatsApp'ta paylaş (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
- Pinterest'te paylaş (Yeni pencerede açılır) Pinterest
- Telegram'da paylaş (Yeni pencerede açılır) Telegram

YÖK Başkanı Özvar açıkladı: Üniversite affından yaklaşık 500 bin öğrenci yararlanabilecek
Kazım Mirşan’dan Türk Tarihinin Stratejik Geleceğine: Geçmişi Tartışmak Değil, Hafızayı Yeniden Kurmak