Romanya Cumhurbaşkanı Nicușor Dan, ulusal güvenlik ve stratejik ortaklık konularında temaslarda bulunmak üzere Cumhurbaşkanlığı Ulusal Güvenlik Danışmanı Marius Lazurca’yı Amerika Birleşik Devletleri’ne gönderdi.
Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Lazurca’nın Washington’da ABD’li yetkililerle bir araya gelerek iki ülke arasındaki stratejik ortaklığın güçlendirilmesi, bölgesel güvenlik, savunma iş birliği ve NATO kapsamındaki koordinasyon başlıklarını ele alacağı belirtildi. Görüşmelerde Karadeniz bölgesindeki güvenlik gelişmeleri ile Romanya-ABD ilişkilerinin geleceğinin de değerlendirileceği ifade edildi.
Cumhurbaşkanı Dan, Romanya’nın ABD ile stratejik ortaklığına büyük önem verdiklerini belirterek, iki ülke arasındaki siyasi ve güvenlik alanındaki diyaloğun sürdürülmesinin bölgesel istikrar açısından kritik olduğunu vurguladı. Ayrıca Romanya’nın NATO’nun doğu kanadındaki rolünü güçlendirmeye yönelik çalışmaların devam edeceğini kaydetti.
Kaynak: BTA

Maçın İlk Devresi Bitti, Yotova Önde! Peki, Final Düdüğü Çaldığında Kim Kazanacak?
35 Yılın Muhasebesi: Biz Kimsenin Oy Deposu Değiliz!
Bulgaristan Türk Ağızlarını Konu Alan Kıymetli Bir Akademik Eser Yayımlandı
Türkiye ile Özbekistan arasındaki stratejik iş birliği 5 yeni anlaşmayla güçleniyor
29 EKİM 2026’DA MAHMUD ABBAS’IN GKRY ZİYARETİ: ZAMANLAMA TESADÜF MÜ, MESAJ MI?



