DPS Eşbaşkanı Delyan Peevski, “Jhelyazkov” kabine taslağını desteklemeyen milletvekillerini partiden ihraç etmekle tehdit etti.
Oylama sırasında ikiye bölünen DPS grubundan 30 milletvekili “evet” oyu, 14 milletvekili “hayır” oyu, 1 milletvekili ise “çekimser” oy kullandı.
Peevski daha önce yaptığı açıklamada DPS’nin insanların iradesini yerine getireceğini ve grubun kabineye destek vereceğini belirtmişti.
Peevski’nin oylama sonrası gazetecilere yaptığı açıklamalardan kabineye destek vermeyenler ve “çekimser” oy kullananların bunun neticelerine katlanmak zorunda olacakları ve bir sonraki Halk Meclisi’ne yollarının kapalı olacağı anlaşıldı.
“DPS’nin Avroatlantik düşünce sahibi 30 milletvekilinin olduğunu gördük. Onlar yine milletvekili olacak” sözlerini kullandı Peevski.
DPS Meclis Grubu, Ramadan Atalay ile Aysel Rufad ihraç edildikten sonra halihazırda 45 milletvekilinden oluşuyor.
Oylamanın ardından gazetecilere konuşan Peevski, Bulgaristan’ın hükümet kurulması şansını kaçırdığını söyledi. “İkinci görevin yerine getirilmesinin imkanı yok. Üçüncü görev de gerçekleşmeyecek. Bugün kazanan Rusya oldu” şeklinde konuştu Peevski.
BNR
Yazar
Bunu paylaş:
- Facebook üzerinde paylaş (Yeni pencerede açılır) Facebook
- X'te paylaş (Yeni pencerede açılır) X
- LinkedIn'de paylaş (Yeni pencerede açılır) LinkedIn
- Threads'te paylaş (Yeni pencerede açılır) Threads
- WhatsApp'ta paylaş (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
- Pinterest'te paylaş (Yeni pencerede açılır) Pinterest
- Telegram'da paylaş (Yeni pencerede açılır) Telegram

Turgut Özal ve Bulgaristan Türkleri: Bir Devlet Adamlığının Ötesinde, Bir Vefa Hikâyesi
Macaristan’da tarihi seçim: Sandıklar kapandı, katılım rekor kırdı
Bulgaristan’da oy satın alma operasyonlarında 1 milyon avro ele geçirildi
Yarım Kalmış Bir Hayatın Şiiri: Recep Küpçü’ye Dair
Partiya Veliciye
Fidan: Ankara’daki NATO Zirvesi Tarihi Bir Dönüm Noktası Olabilir
Erzincan Kemah’ta 4 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi