“Karadağ’ın Geleceği İçin” ittifakından Başbakan Zdravko Krivokapic, yaptığı konuşmada, kendilerini destekleyen tüm milletvekillerine teşekkür ederek, yeni kabinenin disiplinli şekilde ülkenin çıkarları doğrultusunda faaliyet göstereceğini söyledi.
Karadağ’da 30 Ağustos’ta yapılan genel seçimde Batı yanlısı Sosyalistlerin Demokratik Parti (DPS) öncülüğündeki “Karadağ İçin Kararlı” ittifakı en fazla oyu alsa da yeni hükümeti kurmak için gerekli çoğunluğu sağlayamamıştı.
Makine mühendisliği profesörü, yazar ve politikacı olan Zdravko Krivokapic liderliğindeki yeni Karadağ hükümeti yemin ederek göreve başlarken kabinenin yarısı doktora yapmış isimlerden oluştu. Yeni kabinenin işlerinin ehli insanlardan meydana geldiğini belirten Başbakan Krivokapic’in kurduğu hükümette Başbakan Yardımcılığına Dritan Abazovic, Dışişleri Bakanlığına Djordje Radulovic, İçişleri Bakanlığına Sergej Sekulovic, Savunma Bakanlığına ise Olivera Injac getirildi.
Kabinenin diğer bakanları ise şu isimlerden oluştu; Maliye Bakanı Milojko Spajic, Eğitim Bilim Kültür ve Spor Bakanı Vesna Bratic, Sağlık Bakanı Jelena Borovinic Bojovic, Ekonomik Kalkınma Bakanı Jakov Milatovic, Sermaye Yatırımları Bakanı Mladen Bojanic, Kamu Yönetimi Dijital Toplum ve Medya Bakanı Tamara Srzentic, Çevre ve Şehircilik Bakanı Ratko Mitrovic, Tarım Orman ve Su İşleri Bakanı Aleksandar Stijovic, Adalet ve Azınlık Hakları Bakanı Vladimir Leposavic.”
Karadağ’da 30 Ağustos’ta yapılan genel seçimde Batı yanlısı Sosyalistlerin Demokratik Parti (DPS) öncülüğündeki “Karadağ İçin Kararlı” ittifakı 30 milletvekili çıkarırken, Sırp kilisesine ve Sırbistan’a yakınlığıyla bilinen “Karadağ’ın Geleceği İçin” ittifakı 27, “Bizim Ulusumuz Barıştır” ittifakı 10, “Siyahtan Beyaza” ittifakı 4, Sosyal Demokratlar (SD) 3, Boşnak Partisi (BS) 3, Sosyal Demokrat Parti (SDP) 2, “Oy Birliği” ittifakı 1, “Şimdi Zamanı” ittifakı ise 1 sandalye elde etmişti. (AA)

26 Ağustos: Malazgirt’ten Büyük Taarruz’a Uzanan Zafer Yolu
Türkiye–İsrail Geriliminde Yeni Eşik: Suriye, Askerî Denge ve Sıcak Çatışma İhtimali
TUNA NEHRİ’NDE SU SEVİYELERİ YAKINDAN İZLENİYOR
Türk Dünyası Genç Sinemacılar Buluşması Ankara ve İstanbul’da Gerçekleştirilecek
BULTÜRK’ten Mevlid Kandili Mesajı
MEVLİD KANDİLİ: RAHMETİ ANLAMAK, İYİLİĞİ YAŞATMAK, GELECEĞE UMUT TAŞIMAKTIR
İvelin Mihaylov’dan dikkat çeken hamle: Türk kökenli cumhurbaşkanı yardımcısı adayı mı geliyor?
Bulgaristan Demokrasisi İçin Tarihî Eşik: Türk Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ne Anlama Gelir?
İvelin Mihaylov’un Cumhurbaşkanlığı Hamlesi: Türkler Bulgaristan Siyasetinin Yeni Anahtarı Mı Oluyor?