Tüm taburlar göreve çağrıldı
İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria’da operasyonel hazırlık ve teyakkuz seviyesini değerlendirmek amacıyla sürpriz bir askeri tatbikat başlattı. Tatbikat kapsamında Batı Şeria’daki tüm taburlar göreve çağrıldı.
Tatbikat bayram dönemi öncesinde yapılıyor
İsrail ordusu, tatbikatın yaklaşan Yahudi bayramları öncesindeki güvenlik hazırlıkları kapsamında gerçekleştirildiğini açıkladı. Eğitimlerin bugün öğle saatlerine kadar sürmesi ve bu süreçte bölgede güvenlik güçlerinin yoğun şekilde bulunması bekleniyor.
Arama-kurtarma ekipleriyle koordinasyon
Ordudan yapılan açıklamada tatbikatın, güvenlik güçleri ile arama-kurtarma birimleri arasındaki koordinasyonu geliştirmeye yönelik son haftalarda gerçekleştirilen eğitimlerin devamı olduğu belirtildi. İsrail ordusu, tatbikatın 2026 eğitim planı kapsamında önceden planlandığını bildirdi.
Kaynak: AA
Yazar
Bunu paylaş:
- Facebook üzerinde paylaş (Yeni pencerede açılır) Facebook
- X'te paylaş (Yeni pencerede açılır) X
- LinkedIn'de paylaş (Yeni pencerede açılır) LinkedIn
- Threads'te paylaş (Yeni pencerede açılır) Threads
- WhatsApp'ta paylaş (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
- Pinterest'te paylaş (Yeni pencerede açılır) Pinterest
- Telegram'da paylaş (Yeni pencerede açılır) Telegram

Ziya Gökalp’in hayatını konu alan tiyatro oyunu Üsküp’te sahnelendi
Maarif Okulları, Kosova’da yapay zekâyı müfredata alan ilk okul oldu
Özbekistan’da hızlı tren ağı genişletiliyor
TDT Başsavcılar Konseyi Türkistan’da toplandı
Türkiye ve Azerbaycan’dan Avrupa’ya uzanacak enerji hamlesi
Türkiye, BAE’nin Suriye kararından memnun
İstanbul’da okullarda yeni uygulama pazartesi günü başlıyor