Aramco tesisleri hedefler arasında
Yemen’deki Husiler, Suudi Arabistan’da devlete ait petrol şirketi Aramco’ya bağlı bir tesis ile çeşitli askeri hedeflere yönelik saldırılar düzenlediklerini açıkladı. Husilerin açıklamasına göre saldırılarda füze ve insansız hava araçları kullanıldı.
Hamis Muşayt’taki hava üssü de hedef alındı
Husiler ayrıca Suudi Arabistan’ın güneyindeki Asir bölgesinde bulunan Kral Halid Hava Üssü’nü hedef aldıklarını duyurdu. Bölgedeki saldırılar, Yemen’de çatışmaların yeniden yoğunlaştığı ve Husiler ile Suudi Arabistan arasındaki gerilimin arttığı bir dönemde gerçekleşti.
Bölgesel gerilim enerji piyasalarını etkiliyor
Suudi Arabistan’ın Yemen’de Husilere yönelik hava saldırılarını artırmasıyla karşılıklı saldırılar bölgesel güvenlik gündeminin önemli başlıklarından biri haline geldi. Enerji altyapısına yönelik saldırılar ve Kızıldeniz ile Babülmendep çevresindeki gelişmeler, petrol arzı ve deniz taşımacılığı açısından da yakından takip ediliyor.
Kaynak: AA
Yazar
Bunu paylaş:
- Facebook üzerinde paylaş (Yeni pencerede açılır) Facebook
- X'te paylaş (Yeni pencerede açılır) X
- LinkedIn'de paylaş (Yeni pencerede açılır) LinkedIn
- Threads'te paylaş (Yeni pencerede açılır) Threads
- WhatsApp'ta paylaş (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
- Pinterest'te paylaş (Yeni pencerede açılır) Pinterest
- Telegram'da paylaş (Yeni pencerede açılır) Telegram

Seul’de Orta Asya ülkeleriyle yeni iş birliği dönemi