Eğitim Bakan Galin Tsokov‘un Londra’da Google şirketinin Avrupa, Afrika ve Orta Doğu bölge yöneticileriyle yaptığı toplantı sonrasında Eğitim ve Bilim Bakanlığı ile Google arasındaki pilot projenin 200’den fazla okulda uygulanacağı, açıklandı.
Söz konusu okullarda, eğitim alanındaki teknoloji devinin yapay zekayadayalı olanlar da dahil olmak üzere, en son araçları kullanılacak.
Google, 2015 yılından bu yana yapay zeka işlevlerini kullandıklarını ve şu anda öğretmenlerin günlük çalışmalarını destekleyecek yeni çözümler geliştirdiklerini açıkladı.
Mevcut araçlar, öğretmenler için haftada ortalama 10 saat tasarruf sağlarken Bulgaristan okullarında kullanılacak araçların daha da fazla zaman tasarrufuna katkıda bulunması muhtemeldir.
BNR

ABD’de özel jetin düşmesi sonucu 9 kişi hayatını kaybetti
Sırbistan’da tekrarlanan oylama sonrası Öğrenci Listesi bir milletvekilliği kaybetti
Kosova, AB’nin Büyüme Planı’ndan 43,8 milyon avro kaybetti
Arnavutluk hükümeti yaşam maliyetlerini düşürmek için mali paket hazırlıyor
Yunanistan, Siro Adası’nda İsrail kruvaziyer gemisine karşı planlanan gösteriyi yasakladı






