Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Girne kenti açıklarında alabora olan yolcu gemisinde kaybolan 20 kişinin bulunması için arama kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor.
Çalışmalara 1 uçak, 5 insansız hava aracı, 7 helikopter, 8 gemi ve 9 bot katılıyor. Türkiye’den bölgeye gönderilen SAT komandoları ile Türk Deniz Kuvvetlerine bağlı dalgıç ekipleri de arama faaliyetlerine destek veriyor.
TCG Işın enkaz bölgesinde
Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen, 1 kilometre derinliğe kadar arama kurtarma yapabilen TCG Işın gemisi de çalışmaların koordinasyonunu üstlendi.
Denizin yaklaşık 514 metre derinliğinde bulunan gemi enkazına, basınca dayanıklı özel ekipman kullanan personel ve robot denizaltı gönderilmesi planlanıyor. Çalışmaların, hem kayıp yolculara ulaşılması hem de geminin kara kutusunun bulunması açısından önem taşıdığı belirtiliyor.
Gemide 241 kişi kurtarılmıştı
Girne Limanı ile Mersin’in Taşucu Limanı arasında sefer yapan “Filo Jet” isimli yüksek hızlı yolcu gemisi, pazar günü Girne’den ayrıldıktan kısa süre sonra ön bölümünden su almaya başladı.
Gemi, limana dönmeye çalıştığı sırada alabora olarak battı. Kazanın ardından 241 kişi sağ kurtarılırken, 8 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Kayıp 20 kişinin bulunması için deniz ve hava unsurlarıyla yürütülen çalışmalar sürüyor.
Kaynak: AA

Dünya Güreş Şampiyonası Kazakistan’da Başladı: Türkiye 30 Sporcu ile Minderde
Ankara’da Özbekistan Yatırım ve Kalkınma Konferansı Sona Erdi
Genç Türkologlar, Bakü Türkoloji Kurultayı’nın 100. Yılında Türkistan’da Buluştu
TÜRKSOY Müzeler Birliğinin 2027 Dönem Başkanlığı Türkiye’ye Devredildi
Astana’da Küresel Tarım Zirvesi Düzenlendi
Dışişleri Bakanlığından Yunanistan’ın Gümülcine ve İskeçe’ye Müftü Atamalarına Tepki




