Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler (BM) bünyesinde görev yapan bir Bulgar vatandaşının bugün Gazze’de öldüğünü açıkladı. Bakanlık, olayla ilgili soruşturma sonuçlarının Bulgar makamlarına iletilmesinin ardından detaylı bilgi paylaşılacağını duyurdu.
Reuters’ın BM kaynaklarına dayandırdığı habere göre, İsrail’in Gazze’nin merkezindeki bir BM tesisine düzenlediği hava saldırısında bir yabancı personel hayatını kaybetti, beş kişi ise yaralandı. Ancak İsrail ordusu, BM tesislerinin vurulduğu iddialarını yalanladı.
Bulgar Ulusal Televizyonu (BNT), saldırıda etkilenenlerin Gazze’de mayın temizleme operasyonlarında görevli olduğunu aktardı.
Olayla ilgili soruşturma devam ederken, uluslararası toplum bölgede yaşanan can kayıplarına ilişkin açıklama bekliyor.
BULTÜRK Gazetesi

Bir Musibet Bin Nasihatten Yeğdir: Azerbaycan da Bazı Gerçekleri Zamanla Anlayacaktır
Bulgaristan’da Anayasa Mahkemesinden Tarihî Karar!
Bulgaristan’da Seçim Öncesi Devlet, Siyaset ve Yargı Mücadelesi!
ИСТОРИЧЕСКО ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ В НАВЕЧЕРИЕТО НА ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ В БЪЛГАРИЯ!
TDT Gençlik ve Spor Bakanları 10. Toplantısı Bişkek’te Düzenlendi
Türkmenistan’da Uluslararası Enerji Zirvesi: Türkmen Gazında Türkiye ve Avrupa Hedefi
Türk Dünyası İletişim ve Sanat Sempozyumu Kırgızistan’ın Başkenti Bişkek’te Başladı
Türk Dünyasının Kadınları Üsküp’te Buluştu






