Bulgaristan’da Türkiye ve Sırbistan yönündeki iki önemli sınır kapısında araç trafiğinde yoğunluk yaşanıyor.

Bulgaristan Sınır Polisi tarafından yapılan açıklamaya göre, Sırbistan’a açılan Kalotina Sınır Kapısı ile Türkiye’ye geçiş sağlayan Kapitan Andreevo Sınır Kapısı’nda araç yoğunluğu bulunuyor.

Ülkenin Romanya, Yunanistan ve Kuzey Makedonya sınırındaki kapı ve geçiş noktalarında ise trafiğin normal seyrettiği bildirildi.

Tuna Nehri’nde feribot seferleri durduruldu

Sınır geçişlerindeki yoğunluğun yanı sıra Tuna Nehri’ndeki düşük su seviyesi de ulaşımı etkiliyor.

Su seviyesinin düşmesi nedeniyle Oryahovo-Beket ve Sviştov-Zimniç sınır geçiş noktalarında hizmet veren feribot seferlerinin geçici olarak durdurulduğu açıklandı.

Son 24 saatte 30 ağır kaza

Bulgaristan Trafik Polisi de son 24 saat içerisinde ülke genelinde 30 ciddi trafik kazası meydana geldiğini duyurdu. Kazalarda 37 kişinin yaralandığı bildirildi.

İtfaiye Güvenliği ve Sivil Savunma Müdürlüğü ise aynı dönemde 238 yangın ihbarı alındığını, 180 yangının söndürüldüğünü açıkladı. Yangınlarda bir kişinin hayatını kaybettiği, 4 kişinin yaralandığı belirtildi.

Özellikle yaz döneminde Türkiye-Bulgaristan güzergahındaki araç trafiğinin artması nedeniyle Kapitan Andreevo’daki yoğunluğun sürücüler açısından geçiş sürelerini uzatabileceği değerlendiriliyor.

Kaynak: kırcaalihaber

Yazar