“Struma” otoyolu üzerindeki “ Zheleznitsa” tüneli resmi törenle trafiğe açıldı. 2 km’lik “Zheleznitsa” tüneli, ülkede inşa edilen en uzun karayolu tüneli olmakla birlikte Struma otoyolu, Vidin’i Kula’ya bağlayan Orient –Doğu Akdeniz Koridoru’nun bir parçasıdır.
Yunanistan’a giden trafiğın seyrettiği rota, Batı ve Orta Avrupa arasında Selanik ve Akdeniz’e giden, Avrupa’yı Asya’ya bağlayan en kısa yoldur.
Sofya, Avrupa Komisyonu’nun Kresna Geçidi’nden geçen otoyol güzergahının son bölümü için 2 hafta içinde olumlu bir karar vermesini bekliyor.
“Önerilen seçeneğin vadinin doğusundan geçmesidir” diyen Bölgesel ve Bayındırlık Bakanı Andrey Tsekov, “Struma” otoyolunun tamamlanması yönündeki iyimser tahminde bulunurken 2028 yılını işaret etti.
Otoyol çevresindeki belediyelerin başkanları, yeni demiryolu tüneli sonrasında trafik sıkışıklığının yaşanmaması için trafiğin Bansko – Gotse Delchev – Yunanistan’a yönlendirileceği Simitli’ye ek yol bağlantısının acilen inşa edilmesini talep etti.
BNR
Yazar
Bunu paylaş:
- Facebook'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) Facebook
- X'te paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) X
- Linkedln üzerinden paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) LinkedIn
- Threads'te paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) Threads
- WhatsApp'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
- Pinterest'te paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) Pinterest
- Telegram'da paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır) Telegram

Etnik Kartın Gölgesinde Siyaset: Peevski Fenomeni ve Çatlayan Maske
GEÇMİŞİN GİZLİ STRATEJİSİ DAĞILMAK MI, YOKSA DERİNLEŞMEK Mİ?
Yokluk Gelmeden: Kıymeti Bilinmeyen Değerlerin Ağır Dersi
Türk Kahvesi: 500 Yıllık Küresel Marka Gücü
Geri Dönülmez Güven Kaybı: Halk, GERB’den Neden Vazgeçti?
Етническата карта като геополитически риск: защо езикът на Пеевски е опасен извън вътрешната политика
Bir Damla mı, Bir Okyanus mu?