Bulgaristan, turizm sektörünün finansmanı, hava ulaşımı ve sektörün düzenlenmesine yönelik yeni bir model üzerinde çalışıyor. Turizm Bakanı İlin Dimitrov, 2027 yaz sezonu için şimdiden 100 binden fazla uçak koltuğu konusunda anlaşmaya varıldığını açıkladı.
Turizm vergisinin yarısı tanıtıma ayrılacak
Hazırlanan yeni modele göre turizm vergisinden elde edilen gelirin en az yüzde 50’sinin ülkenin tanıtımı ve ulaşım bağlantılarının geliştirilmesi için kullanılması planlanıyor. Kalan bölümün ise altyapı yatırımlarına aktarılması öngörülüyor.
Turizm Bakanlığı ayrıca tanıtım faaliyetleri ile ulaşım imkanlarını bir araya getirecek yeni bir bağlantı ve reklam fonu oluşturmak için çalışma yürütüyor. Önümüzdeki yaz sezonunda Bulgaristan’a daha fazla direkt uçuş kazandırılması hedefleniyor.
Türkiye’den turistlere yerinde vize gündemde
Bulgaristan, Türkiye’den gelen turistlere yönelik konsolosluk hizmetlerinin kapasitesini artırmayı da planlıyor. Bu kapsamda Türk vatandaşlarına yerinde vize verilmesi olarak bilinen “visa on arrival” uygulamasına geçilmesi konusunda görüşmeler sürüyor.
Bakanlık ayrıca kısa süreli konaklama sektörünün düzenlenmesi ve tur operatörleri için Garanti Fonu oluşturulması üzerinde çalışıyor.
Kaynak: bnrnews.bg

HER SABAH PENCEREMDEN SANA BAKACAĞIM BABACIĞIM
Altay akademisyenleri Bakü’de bir araya geliyor
6. Dünya Göçebe Oyunları’nın galibi Kırgızistan oldu
Rama: Sırbistan bir savaş suçlusuna devlet cenazesi düzenleyemez
Mitsotakis erken seçim ihtimalini dışladı
Yunanistan İsrail ve Arap ülkeleriyle ilişkilerini derinleştirmek istiyor
AB, von der Leyen’in Sırbistan ziyaretine ilişkin kararını açıklamadı
Kosova Meclisi kurucu oturumuna devam edecek