Bakü’de Gerçekleştirilen Görüşmede, Askerî Eğitim Alanında İş Birliğinin Geliştirilmesi Ve Profesyonel Askerî Personel Yetiştirilmesi Konuları Ele Alındı.
BAKÜ – 16 Ekim 2026
Azerbaycan Savunma Bakan Yardımcısı ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Kerim Veliyev, NATO heyetini Bakü’de kabul etti. Görüşme, “Ortak Ülkeler Kapasite Uyarlanabilirliği Girişimi” kapsamında düzenlenen üçüncü çalıştay ve birinci seviye öz değerlendirme tatbikatı çerçevesinde gerçekleştirildi.
Azerbaycan-NATO İlişkileri Değerlendirildi
Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Orgeneral Kerim Veliyev, görüşmede Azerbaycan ile NATO arasındaki ilişkilerin profesyonel askerî personelin yetiştirilmesi açısından özel önem taşıdığını belirtti. Veliyev, mevcut ilişkilerin daha da geliştirilmesinin gerekliliğine dikkat çekti.
Toplantıda NATO’nun uluslararası barış ve güvenliğin sağlanmasındaki rolü ele alınırken, karşılıklı ziyaretlerin, farklı formatlarda gerçekleştirilen toplantıların, askerî tatbikatların ve eğitim kurslarının iş birliğinin güçlendirilmesine katkısı vurgulandı.
Askerî Eğitimde İş Birliğinin Geliştirilmesi Hedefleniyor
Görüşmede taraflar, Azerbaycan ile NATO arasında askerî eğitim alanındaki iş birliğinin geliştirilmesine yönelik imkânları değerlendirdi. Ayrıca karşılıklı ilgi duyulan bölgesel ve güvenlik konularında görüş alışverişinde bulunuldu.
Toplantı, Azerbaycan’ın NATO ile ortaklık çerçevesindeki askerî eğitim ve kapasite geliştirme çalışmalarının sürdürülmesi açısından önem taşıyor.
Kaynak: TRT Avaz

Üsküp’ün Türkçe Eğitim Çınarı Tefeyyüz İlköğretim Okulu 142 Yaşında
Azerbaycan Genelkurmay Başkanı, NATO Heyetini Kabul Etti
Bişkek Arena Dünya Yıldızlarını Ağırlıyor: Shakira Kırgızistan’da Sahne Alacak
Azerbaycan-BAE Arasında “Şahin Buluşması-2026” Tatbikatı Gerçekleştirildi
Moskova’da “3+3 Platformu” Toplantısı: Güney Kafkasya’da Enerji İş Birliği Masaya Yatırıldı
Kayseri, 2027 Türk Dünyası Kültür Başkenti Hazırlıklarına Başladı




