Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Devlet Başkanları Konseyi Gayriresmi Zirvesi, 15 Mayıs’ta Kazakistan’ın ev sahipliğinde Türkistan’da gerçekleştirilecek.
“Yapay Zeka ve Dijital Kalkınma” temasıyla düzenlenecek zirvede, TDT üyesi ve gözlemci ülkelerin devlet ve hükümet başkanları ile TDT Genel Sekreteri bir araya gelecek. Zirvede, dijital dönüşüm, yapay zeka teknolojileri, ekonomik iş birliği ve bölgesel bağlantısallığın güçlendirilmesi gibi başlıkların ele alınması bekleniyor.
Resmi program kapsamında ayrıca TDT Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı’nın da yapılacağı bildirildi. Zirveye Aksakallar Konseyi ile Türk iş birliği kuruluşlarının da katılım sağlayacağı ifade edildi.
Türk dünyasının manevi başkentlerinden biri olarak kabul edilen Türkistan’da gerçekleştirilecek zirvenin, ortak tarihi miras ile dijital çağın gerekliliklerini buluşturan yeni bir vizyon ortaya koyması hedefleniyor.
Uzmanlar, zirvenin Türk devletleri arasındaki birlik, dayanışma ve stratejik iş birliğini daha da güçlendirmesi açısından önemli bir adım olacağını değerlendiriyor.
Kaynak: Trt Haber
Yazar
Bunu paylaş:
- Facebook üzerinde paylaş (Yeni pencerede açılır) Facebook
- X'te paylaş (Yeni pencerede açılır) X
- LinkedIn'de paylaş (Yeni pencerede açılır) LinkedIn
- Threads'te paylaş (Yeni pencerede açılır) Threads
- WhatsApp'ta paylaş (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
- Pinterest'te paylaş (Yeni pencerede açılır) Pinterest
- Telegram'da paylaş (Yeni pencerede açılır) Telegram

Türkiye Artık Sadece Türkiye Değil
Roma’dan Osmanlı’ya, Osmanlı’dan Yeniden Dünyanın Merkezine
İbn-i Sina Haftası
İstihbarat Devletin Görünmeyen Gücüdür: Yeni Dünyada Savaşı Başlamadan Okumak
Ahlat’ta 1071 ruhuyla futbol buluşması
UNESCO Dünya Miras Komitesi İstanbul’da toplanacak
Bişkek’te 51 Bin Kişilik Dev Stadyum Tamamlandı