Turizm, doğa koruma ve balıkçılık sektörüyle ilgili sivil toplum kuruluşları (STK), Karadeniz’de rüzgar santrallerinin yapımını düzenleyen Deniz Alanlarında Yenilenebilir Enerji Kaynaklarından Enerji Elde Edilmesine İlişkin Kanunu’nun geri çekilmesini talep etti. STK’lar, belgenin geri çekilmemesi halinde protesto eylemine hazır olduklarını söyledi. Kanun taslağında tesislerin Şabla bölgesine kurulması öngörülüyor. Taslağı savunanlara göre böylece, bölgenin kalkınmasına, yeni istihdam yaratılmasına ve karadaki altyapı yatırımlarına katkı sağlanacak.
Bulgaristan Radyosu’nun verilerine göre, Şabla’da halkın tutumunun bu inşaatlara karşı olduğunu yönünde. Yerel halk, bu durumun dünyanın dört bir yanından çok sayıda turist çeken bölgenin bozulmamış doğasını yok edeceği konusunda kararlı.
Ayın başında Balçık’taki yerel meclis Karadeniz’de rüzgar enerjisi santrallerinin kurulmasına karşı çıktı. Kavarna da karşı olduğu bildirdi. Şabla’nın da bu yönde karar alması bekleniyor.
BNR
Yazar
Bunu paylaş:
- Facebook üzerinde paylaş (Yeni pencerede açılır) Facebook
- X'te paylaş (Yeni pencerede açılır) X
- LinkedIn'de paylaş (Yeni pencerede açılır) LinkedIn
- Threads'te paylaş (Yeni pencerede açılır) Threads
- WhatsApp'ta paylaş (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
- Pinterest'te paylaş (Yeni pencerede açılır) Pinterest
- Telegram'da paylaş (Yeni pencerede açılır) Telegram

Turgut Özal ve Bulgaristan Türkleri: Bir Devlet Adamlığının Ötesinde, Bir Vefa Hikâyesi
Macaristan’da tarihi seçim: Sandıklar kapandı, katılım rekor kırdı
Bulgaristan’da oy satın alma operasyonlarında 1 milyon avro ele geçirildi
Yarım Kalmış Bir Hayatın Şiiri: Recep Küpçü’ye Dair
Partiya Veliciye
Fidan: Ankara’daki NATO Zirvesi Tarihi Bir Dönüm Noktası Olabilir
Erzincan Kemah’ta 4 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi