Lavanta ihracat piyasasındaki çöküşten dolayı Nedelino, Banite Kirkovo ve Ardino belediyelerindeki lavanta fidanı üreticileri zarar ediyorlar.
Son yıllarda bu belediyelerde lavanta fidanı üretiminde tam anlamı ile patlama yaşandı. Rodoplar’daki çiftçiler, özellikle Dobruca bölgesi olmak üzere bütün ülkeye satmak üzere milyonlarca fidan kökü yetiştmek konusunda ihtisaslaştı. Bundan kısa süre öncesine kadar 15 ila 20 stotinka arasında değişen fiyat, halihazırda 2 stotinkaya düşmüş durumda.
Safran Üreticileri Birliği Başkanı Hasan Tahirov, lavanta üreticilerinin zarar etmesinden sonra safranın Rodoplar’da tütünün tek alternatifi haline geldiğini belirtirken 640 ton kültive edilmiş çiğdem soğanı ihracatına ilişkin Çin ile yapılan anlaşmayı örnek verdi.
BNR
Yazar
Bunu paylaş:
- Facebook üzerinde paylaş (Yeni pencerede açılır) Facebook
- X'te paylaş (Yeni pencerede açılır) X
- LinkedIn'de paylaş (Yeni pencerede açılır) LinkedIn
- Threads'te paylaş (Yeni pencerede açılır) Threads
- WhatsApp'ta paylaş (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
- Pinterest'te paylaş (Yeni pencerede açılır) Pinterest
- Telegram'da paylaş (Yeni pencerede açılır) Telegram

Kamu Görevlilerinin Seçim Sürecine Müdahale Girişimleri Gündemde
Смисълът на 19 април: Отвъд урните – съвест, памет и бъдеще
5 Nisan 1990 Barın Katliamı’nın Yıl Dönümü
İnsanın En Sessiz Köşesi
Boşalan Sandalyeler ve Soğuyan Sofralar
Bulgaristan 19 Nisan Seçimleri: Sandıktan Kim Çıkacak Değil, Devlet Çıkacak mı?