Katar’da gerçekleştirilen bir uçuş sırasında bir askeri helikopterin düştüğü bildirildi. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), helikopter kazasında 1 Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personeli ile 2 ASELSAN teknisyeninin şehit olduğunu açıkladı. Aynı olayda Katar Silahlı Kuvvetleri’ne mensup 4 personelin de hayatını kaybettiği duyuruldu.
Kaza ile ilgili detaylı açıklamada, helikopterin eğitim veya görevlendirme uçuşu sırasında teknik bir arıza yaşadığı ve bunun sonucu olarak denize düştüğü belirtildi. MSB, kazanın kesin nedeninin Katar makamlarınca yürütülecek inceleme sonrasında netleşeceğini aktardı.
Bölge ülkeleri ve uluslararası aktörler, kazada hayatını kaybeden asker ve teknisyenlerin ailelerine başsağlığı dileklerini iletti. Özellikle Körfez ülkeleri, Türkiye ve Katar’a dayanışma mesajları gönderdi.
Bu üzücü olay, Türkiye ile Katar arasındaki askeri iş birliğinin sürdüğü bir dönemde meydana geldi ve hem iki ülke hem de bölgesel aktörler arasında geniş yankı buldu.
Kaynak: AA
Yazar
Bunu paylaş:
- Facebook üzerinde paylaş (Yeni pencerede açılır) Facebook
- X'te paylaş (Yeni pencerede açılır) X
- LinkedIn'de paylaş (Yeni pencerede açılır) LinkedIn
- Threads'te paylaş (Yeni pencerede açılır) Threads
- WhatsApp'ta paylaş (Yeni pencerede açılır) WhatsApp
- Pinterest'te paylaş (Yeni pencerede açılır) Pinterest
- Telegram'da paylaş (Yeni pencerede açılır) Telegram

Nuri Demirağ ve Türk Havacılık Sanayisinin İlk Millî Hamlesi
ОТВОРЕНО ПИСМО ДО МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА БЪЛГАРИЯ
Sayın Başbakan Rumen Radev’e Açık Mektup
24 Mayıs: Harflerin Bayramı, Kültürün Hafızası
Hayatta Kazanmak mı, İnsan Kalabilmek mi?
Demir Baba Tekkesi: Deliorman’ın Hafızasında Yaşayan Ruh ve Birlik Mirası
Bulgaristan’da Türkler Yeniden Örgütlenmeli: Eski Defter Kapanıyor, Yeni Bir Sayfa Açılmalı
Bulgaristan’da Türkler Yeniden Örgütlenmeli: Eski Defter Kapanıyor, Yeni Bir Sayfa Açılmalı
Bulgaristan’da Güç Savaşları ve Türklerin Yol Ayrımı: Yeni Dönemin Şifreleri